perjantai 16. toukokuuta 2014

Elixia Kamppi

Kävin pari viikkoa sitten ensimmäisen kerran tutustumassa Kampin Elixiaan. Saimme silloin iloisen vastaanoton Elixian henkilökunnan puolesta ja myöskin kattavan esittelykierroksen uudella salilla. Aikoinaan samalla paikalla sijaitsi Onnela ja siellä tuli myös joskus käytyä paljonkin. Kieltämättä vanhat paikat muistuivat mieleen, mutta nykyään olen oikeassa paikassa kun baarin tilalla on kuntosali.
Pääsimme myös testaamaan Elixian uutta tuntia nimeltään Cardio Combo. Kyseessä on puolen tunnin intervallitreeni, jossa saat valita välineesi itse. Crosstrainerit eivät vielä ole saapuneet Kamppiin, joten valitsin juoksumaton kuntopyörän sijaan. Tunti tapahtuu poikkeuksellisesti keskellä kuntosalia eikä omassa rauhassaan jumppasalissa. Olen käynyt Kampissa nyt parisen kertaa, joten en osaa sanoa miten keskellä lämmittelyaluetta pidettävä tunti sotkee salin normaalin toiminnan esimerkiksi ruuhka-aikoina.

Itse tunnilla aloitetaan kevyellä lämmittelyllä, josta vastusta nostetaan pikkuhiljaa ensimmäisten 5 minuutin aikana. Koska kyseessä on intervallitreeni, treeniin kuuluu kahdeksan minuutin mittaista "rykäisyä", joissa vedetään täysillä. Näistä sitten palautellaan minuutti ja sitten mennään uudestaan. Ensimmäinen kokemus tunnista oli pelkästään positiivinen ja tuli vedettyä ihan hyvää tahtiakin. Useimmiten ensimmäisellä kerralla otan turhan varovasti, jotta jaksan varmasti tunnin loppuun. Kokonaisuudessaan tunnista jäi reipas fiilis ja erityistä plussaa Cardio Combo saa siitä, että välineensä saa valita itse. Jos joutuisin valitsemaan pyörän, en todennäköisesti haluaisi osallistua tälle tunnille.


Itse salin laitteet olivat ihan upouudet. Nopealla vilkaisulla ihan kaikkia laitteita salilta ei vielä löytynyt ja erityisesti jäin kaipamaan pieniä levypainoja. Nyt puhutaan niistä kilon ja kahden kiekoista, joita en vain löytänyt mistään. Omista sarjoistani jotkut vaativat parin kilon painoeroja ja Kampissa kun on vain levypainoja 5 kilon välityksillä, on se liikaa. Keskiviikkona kun olin Annikan kanssa tekemässä penkkiä, olisimme tarvinneet 2,5kg levypainot lisää tankoon mutta niitä ei ollut käytettävissä. Jouduin siis jälleen kerran soveltamaan ohjelmaani ja sellaisissa liikkeissä kuin penkkipunnerrus, 2 kilon lisäys per pää on naiselle jo ihan riittävä.

Muutoin Kampin Elixia on kyllä ihanan valoisa, sillä puolet salin seinistä on pelkkää ikkunaa Helsingin kaduille. Tilat ovat myös supersiistit ja noudattavat ihanaa samaa värimaailmaa kuin Elixiat yleensä. Saunatilat ovat myöskin ihanat sadesuihkuineen.

Lisää kuvia tulee kunhan Minna saa kuvat ladattua koneelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti