maanantai 11. marraskuuta 2013

Motivaatiota liikuntaan?

Tänään on taas sellainen päivä ettei salille vain yksinkertaisesti jaksaisi lähteä. Aamu meni koulussa ja iltapäivä on tullut tuijotettua tietokoneen näyttöä tehdessä mitä muutakaan kuin koulutehtäviä. Hyvä niin, sillä kohta niitä onkin sitten taas vähemmän ja valmistuminen on taas askeleen lähempänä. Sitten siihen asiaan; miten saisin itseni tänään salille?

Hyvä puoli tässä pohdiskelussa on se, että tiedän meneväni tänään sinne. Vaikka nyt väsyttää, liikunnan jälkeen olen varmasti pirteä ja energinen. Pari viikkoa sitten olin kipeä ja viime viikolla olin edelleen aivan uupunut sairastamisesta. Annoinkin itseni parantua kunnolla, sillä liikunta liian nopeasti flunssan jälkeen vain pahentaa tilannetta. Nyt on kuitenkin se hetki kun on todettava että on täysin terve ja on taas aika mennä salille. Teko- ja oikeat syyt on sysättävä nurkkaan. Viime viikolla tein yhden tehokkaan treenin ja puhkuin jo intoa, mutta työntäyteinen viikonloppu pilasi urheilusuunnitelmat. Pitkästä aikaa kävin myös baarissa, sillä yksi parhaimmista ystävistäni täytti 25 vuotta. Sanomattakin selvää, että sunnuntaina salille ei ollut asiaa, vaikka otinkin ihan iisisti.


Nyt kun asiaa tässä olen hetken pyöritellyt, tuleva saliviikko alkaa kenties näyttämään valoisalta. Kuten aiemmin olen jo kertonut, suunnittelen treenipäiväni hyvissä ajoin etukäteen, jotten voi niistä sitten tekosyillä luistaa. Tällä viikolla tarkoituksena on treenata 4 kertaa, sillä treenit olen jaksottanut ma, ti, to ja pe. Torstaina onkin tiedossa treeni Personal Trainerini kanssa ja sitä ennen on hyvä treenata, muttei liian kovaa, jotta kaikki paikat eivät ole jo ennestään kipeänä. Viimeksi kun kävin PT:llä, lihakseni olivat edellisillan BodyPumpista niin jumissa ettei mistään vain tullut mitään. Sen siitä saa kun menee viimeisenä jumppasaliin ja joutuu eturiviin. Eihän siinä kehtaa kuin tehdä täysiä.

Tuleva saliohjelmani tulee olemaan kuulemma kaksijakoinen ja treenipäiviä tulee olemaan 4 salin puolella. Siihen voidaan lisätä sitten tarpeen mukaan vielä 1-2 aerobista, joten liikuntaa tulee kyllä olemaan. Itse olisin halunnut kolmijakoisen ohjelman, mutta siinä lihaset kuulemma joutuvat odottelemaan liian pitkään, joten oli vain tyydyttävä tähän. Treenipäiviä tulevat myös jatkossa olemaan ma, ti, to ja pe. Vaikka viikonloppu on ns. vapaa, sinne on kuitenkin hyvä lisätä esim. lenkkiä, uintia tai kävelyä, jotta ihan paikoillaan ei tule oltua.

Millä te haette intoa treeneihin? Onko teillä tietyt rutiinit ja saliohjelmat vai vedättekö fiiliksen mukaan?

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus, mun on vaikea motivoida itseäni salille nyt arkena kun töistä päästyäni on nyt jo niin kylmä ja pimeä ja haluaisi vaan mennä suoraan kotiin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se :D Itsellä myös tosiaan tänään tökkii koulu- ja miksei työpäivänkin jälkeen. Pitäisi kuitenkin vaan tsempata! Usein tosiaan itsellä auttaa se kun on sopinut treeniajankohdan valmiiksi, niin tulee sitten mentyäkin sinne salille.

   Poista
 2. Tosi hyvä postaus, itelläni myös kauheat motivaatio-ongelmat kun oon niin laiska koulun jälkeen D:

  http://cowswings.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, välillä on näitä päiviä :) Onneksi sitten kun sali on takana niin voi olla todella ylpeä itsestään!

   Poista