perjantai 18. heinäkuuta 2014

Esittelyssä treenikaveri: Suvi

Nimesi: Suvi
Ikä: 25
Asuinpaikka: Espoo
Pituus: 168cm


Harrastukset ja treenitaustasi: Olen harrastanut lumilautailua vuodesta 1995 lähtien  ja olen käynyt laskettelemassa Alpeilla sekä Lapissa. Yläasteella tuli oltua rinteessä joka viikonloppu. Nykyisin lumilautailu on hieman jäänyt, kun ei ole ollut aikaa tai rahaa samalla tavalla. 

Nykyisin käyn kuntosalilla sekä lenkkeilen. Haaveissa olisi uusi polkupyörä ja etenkin maastopyöräily kiinnostaa. Nuoremapana tuli harrastettua itsenäisesti maastopyöräilyä. Aloitan myös ehkä sählyn pelaamisen syksyllä jos löydän minulle sopivan joukkueen. Moni palloilulaji kyllä kiinnostaisi, mutta tanssia yms. en koe omakseni. Extreme sekä nopea tempoiset lajit kiinnostavat minua, mm. juuri jääkiekko, sähly, jenkkifutis ja jalkapallo. Kuntosalilla tykkään nostaa nimenomaan rautaa ja ryhmäliikunnasta BodyPump on mieleeni. Rauhallisemmat lajit, kuten esim. jooga eivät innosta minua.

Tavoitteesi: Haluaisin paremman fyysisen kunnon, parantaa Cooper-tulosta sekä kehittyä salilla. Haluaisin pudottaa painoa ja sitten pikkuhiljaa rakentaa lisää lihasmassaa. Syksystä lähtien tavoitteenani on lisätä aerobista ja salilla käyntiä, esimerkiksi 2 x aerobista viikossa (juoksu, hölkkä, pyöräily, uinti) sekä 2 kokonaisvaltaista salitreeniä.

Ensin otan ylimääräiset kilot pois, sitten keskityn enemmän vartalon muokkaukseen. Nytkin kuntosali kulkee hyvänä tukena painonpudotuksessa.

Suurin saavutuksesi: Muutama vuosi sitten onnistuin pudottamaan 15 kiloa ja vuonna 2011 olin hoikimmillani sekä olin hyvässä kunnossa, sillä treenasin paljon asuessani toisella paikkakunnalla opiskelujeni vuoksi. Silloin tuli lenkkeiltyä ja rullaluisteltua paljon sekä käytyä kuntosalilla.

Ruokavaliosi: Lomalla ruokavalioni on ollut hieman retuperällä, mutta syksyllä aion parantaa tapani. Tavoitteenani on 5-6 pientä ateriaa päivässä ja pyrin säännölliseen ruokarytmiin. Suurin haasteeni on juoda riittävästi vettä.

Onko sinulla mitään urheiluvammoja, jotka vaikuttavat treeniisi? Vasen polveni temppuilee välillä ja se vaikuttaa esimerkiksi kyykkäämiseen salilla. Pystyn kuitenkin juoksemaan normaalisti. Kunhan vain otan polven huomioon treeneissäni, ongelmia ei ole. Kerran olen murtanut ranteeni liukastuttuani lenkillä, mutta siitä ei onneksi jäänyt pysyvää haittaa.

Montako kertaa viikossa treenaat ja kuinka paljon kerrallaan? Ennen lomaani kävin 3-4 kertaa viikossa treenaamassa. Salipäivinä treenaan n. 1,5h kerrallaan ja aerobiseen treeniin kuluu aikaa 30-60 minuuttia hieman treenistä riippuen. Teen välillä myös pidempiä lenkkejä, jolloin aikaa saattaa kulua parikin tuntia.Millaiset ovat treenivarusteesi? Lumilautailussa varusteiden laatu on minulle tärkeää ja valitsen mieluummin kalliimman vaihtoehdon, jotta se kestää varmasti sekä esimerkiksi lämpökerrastot on hyvä olla laadukkaita. Lumilautailussa käytän myös kypärää sekä rannesuojia.

Salivaatteissa minulle riittää perustreenipaidat, shortsit sekä housut. Salikenkinä minulla on joko lenkkarit tai sisäpelikengät. Lenkkareissa suosin myös kalliimpia merkkejä, sillä ne ehkäisevät urheiluvammoilta. Tykkään Stadiumissa myytävistä SOCin vaatteista. Muutoin tykkään Adidaksen, Asicsen ja Niken treenivaatteista. Juoksulenkkareissa tykkään Karhun lenkkareista. Haaveenani olisi omistaa Niken FreeRunit.

Treenimottosi? No pain, no gain sekä #salilekasalilvika.

Miten tsemppaat itseäsi treenatessasi? Yksin treenatessani kuuntelen musiikkia ja lempibiisejäni ovat ns. tehobiisit. Lenkillä kun alkaa väsyttämään, pistän jonkun menevän biisin soimaan ja johan jaksaa taas. Salilla punttien nostelu on mukavaa ja pidän siitä tunteesta kun saan ylittää itseni. Urheilu on silloin parasta kun ylittää itsensä ja odotuksensa.

Terveisesi lukijoille: Toivotan hyvää treenisyksyä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti