keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Salikuulumisia

Heipähei taas pitkästä aikaa! Vaikka olenkin treenannut ahkerasti, siitä kirjoittaminen on jäänyt. Liekö sitten ollut motivaation puutetta vai mitä, mutta välillä pelkistä saliviikoista kertominen tuntuu turhalta. Treenit rullaavat viikosta toiseen ja mitään kovin erikoista niiden aikana ei tapahdu, mutta aina välillä koitan toki koittaa uusia lajeja ja kirjoitella myös niistä. Viime viikollahan tosiaan kävin kokeilemassa porrasjuoksua ensimmäistä kertaa ja tänään piti olla vuorossa seuraavat porrastreenit, mutta Suvi valitettavasti tuli kipeäksi, joten ne jäävät taas ensi viikkoon. 

Tällä viikolla pikkusiskoni on ollut meillä ja olemmekin käyneet ahkerasti salilla joka päivä. Maanantaina treenasin pitkästä aikaa jalat kunnolla ja sainkin ne vaihteeksi taas sellaiseen jumiin ettei toista ole ollutkaan. Olen koittanut kovasti venytellä sekä rullailla lihaksia, mutta nyt tuntuu että lepo on se paras lääke. Huomenna saankin nauttia lepopäivästä hyvällä omatunnolla. Jalkatreeniin kuului tällä viikolla kunnon peppurääkki eli syväkyykkyä levypainot kantapäiden alla, maastavetoa, lantion nostoja sekä reisien ojennukset sekä koukistukset. Pakarat saivat myös kyytiä kelkkajalkaprässissä, jossa saan kyykyn tuntumaan kaikista parhaiten juuri pakaroissa. Ennen jalkatreeniä crossasimme myös puoli tuntia, jotta aerobinen saadaan myös hoidettua samalla kertaa.

image

Tiistaina vuorossa oli selkä, hauis + olkapääpäivä. Olkapäiden treenaaminen on nykyään yhtä lempipuuhaani salilla kun niin tykkään siitä poltteesta, jonka supersetti saa aikaan. Selkää treenasin maastavedolla 65 kilolla, tein kulmasoutuja 25 kilolla, ylätaljaa lapiokahvalla niskan taakse 40 kilolla sekä alataljaa D-kahvalla 40 kilolla. Hauikset treenasin myös supersarjana ristikkäistaljassa tangolla sekä scott-hauislaitteessa. Olkapäissä treeninä toimi tuttu supersarja pystysoutu 15kg + 3 kg käsipainoilla vipunostot. Kyllä näillä saadaan muotoa käsivarsiin!

Tänään keskiviikkona vuorossa piti olla rinta + ojentajat, mutta tälle päivälle sattui kohdalle yksi nihkeimmistä salipäivistä ikinä. Mikään ei yksinkertaisesti huvittanut, mutta halusin treenata tänäänkin. Crossasimme hampaat irvessä 30 minuuttia ja sen jälkeen treenasimme vielä vatsat. Saunassa pohdimmekin, että tänään tuli oikeasti treenattua vain vähän vaikka viihdyimme salilla sentään sen 50 minuuttia. Noh, aina ei kulje mutta selitykset ei auta näihin hommiin. Niinkuin Fitissäkin oli juttua motivaatiosta ja kysymys "eikö lenkki huvita? Entä sitten, lenkkarit jalkaan ja menoksi". Meillä oli tänään juuri tälläinen päivä. Saunassa kuitenkin hyvä fiilis alkoi hiljalleen saapua.

image
Nike treenikassi 39,90€ Top Sport
Kiertelin viime viikolla myös Sellon urheiluliikkeitä ja sain vihdoin hankittua itselleni oikean salikassin. Olin niin kyllästynyt kantamaan salikamoja just vähän liian pienessä kassissa ja aina oli pakko asetella kaikki tavarat tietyille paikoille, jotta kaikki tarpeellinen mahtui mukaan. Nyt kuitenkin ongelma on ratkaistu ja nyt voi huoletta kantaa sen pyyhkeenkin mukaan salille. 

Ensi viikolla alkaakin varmaan tehotreenit, kun Samin siskon Hennan kanssa laitetaan jonkunlaista betsiä kehiin. Vielä en tarkemmin tiedä mitä kaikkea keksitään meidän pään menoksi, mutta tiukkaa treeniä olisi ainakin tiedossa tavalla tai toisella. Viimeksi kokeilin treenata tosissani kun pidin tipattoman ja treenaa tosissasi-tammikuun vuoden alussa. Nyt olisi kuitenkin tarkoitus viedä homma vielä seuraavalle levelille. Tarkoitus olisi myös oikeasti tsempata tuon syömisen kanssa kun tänäänkin tuli käytyä pizzalla. Pakkohan pikkusisko oli saada viedä kaupungin parhaille pizzoille Il Gabbianoon tuohon Selloon. Pysykää kuulolla, sillä sitten kun tehotreenit alkaa, juttuakin alkaa tulla varmasti paljon enemmän ja tietysti myös ennen/jälkeen-juttuja!

2 kommenttia: