perjantai 27. kesäkuuta 2014

Personal trainer: Lopputestit

Aloitin käymään personal trainerini ohjauksessa 3 kuukautta sitten ja nyt oli aika ottaa lopputestit ja nähdä miten olin mahdollisesti kehittynyt. Tasan 3 kuukautta sitten testasimme silloiset maksimit 4 eri liikkeestä ja nyt sitten pääsimme vertailemaan kehitystä. Olihan siellä tullut paljonkin kehitystä, joten ei tässä ihan turhaan ole rautaa nosteltu.

Penkkipunnerrus
Vertaillaan ensimmäisenä penkkipunnerrusta. Aikaisempi tulokseni oli ehkä hieman heikohko 35kg maksimina eli nostin tuon määrän rautaa vain kerran. Muistan sen kun tanko nousi juuri ja juuri rinnalta, mutta nyt asiat olivatkin toisin. Ensin tein "lämmittelysarjan" 32,5kg x 10 ja sen jälkeen aloitettiin nostamaan pelkkiä ykkösiä. 35 kiloa nousi niiiiin kevyesti etten voisi ikinä uskoa miten se on voinut tuottaa vaikeuksia 3 kuukautta sitten. Pikkuhiljaa nosteltiin painoja aina 2,5 kiloa kerrallaan ja pääsin uuteen ennätystulokseen: 45 kiloa! Kokeilimme toki vielä 47,5kg, mutta siinä seinä tuli vastaan. Ei sitten mitään jakoa olisi ollut sen painon kanssa. Ensi kerralla sitten!

Jalkakyykky
Tässä maksimit jäivät hieman koittamatta porrasjuoksusta johtuneesta pakarakivusta johtuen, mutta olihan sen kyykynkin tulos parantunut. Aiemmin kyykkäsin 40kg 4 toistoa ja nyt 40 kilolla meni jo 8 toistoa. Huomattava nousu siinäkin siis tapahtunut. Lisää painoja ei siis lähdetty kokeilemaan, mutta kuitenkin toistojen määrä oli noussut.

lankku
Lankussa tavoitteeni 2 minuuttia 5kg lisäpainolla oli saavutettu jo ajat sitten, joten tiesin pystyväni parantamaan 1min35sek ajastani helposti. Menihän siinä se 2 minuuttia rikki, mutta olkapäät olivat niin tärinöissä maanantain treeneistä edelleen, joten suoritus jäi tällä kertaa niistä kiinni. Ensi kerralla pitää kuitenkin lisätä painoa tällä suorituksella, joten seuraavaksi lähdetään lankuttamaan sitten 10 kilon lisäpainolla, jaiks!

Maastaveto
Maastavedon jätin viimeiseksi, sillä tästä olen itse eniten innoissani. Aiemmin ennätykseni oli 70kg 3 toistolla, mutta nyt sain 70 kilolla jo 12 toistoa ja olisi mennyt enemmänkin. Kokeilimme vielä 80kg maastavetoa ja siinä tulos oli 5 toistoa. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa painonnostovyötä ja siinä tuli kieltämättä hieman huvittunut olo vaikka apuahan siitä vyöstä oli.

Näistä tuloksista voimme päätellä, että treenaaminen on mennyt perille ja jotain on tehty oikein. Leuanvedossakin olen kehittynyt ja jaksan melkein vetää itseni omin avuin suorilta käsin ylös. Ei ole enää kuin muutamasta millistä kiinni etten pääse sen tietyn pisteen yli. Muutoinkin olen treeneissä saanut painoja pikkuhiljaa nosteltua, esimerkiksi olkapäätreeneissä pystysoudussa on tullut nostettua painoja sekä hauiksissa. Käsivarret on myös alkaneet saada muotua, mutta mitään Arnoldia minusta ei kyllä saa vielä piiiiitkään aikaan!

Treenaatteko te personal trainerin kanssa ja millaisia ennätyksiä te pidätte hallussanne?

2 kommenttia:

 1. Moi,
  Kiva blogi ja postaus :-)
  Miten pitkään olet nyt vakituisesti treenannut salilla yms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Oon treenannut nyt syyskuussa 2 vuotta salilla vakituisesti. Ihan ensiksi aloitin kyllä salilla peruskunnon pohjalta ja varsinaiseen punttailuun siirryin 2013 keväällä :)

   Poista