torstai 5. kesäkuuta 2014

Fitnessbuumi-kitinää

Noniin, ihan ensiksi otan pari kertaa happea ennenkuin alan oikeasti purkamaan tuntojani tästä aiheesta. Kuten moni on varmaan huomannut, fitnessbuumi on täällä kovempana kuin koskaan. Kaikki käyvät salilla ja treenaavat ties mihin kisoihin. Tässä vaiheessa haluan korostaa, että omasta mielestäni se on enemmän kuin ihan fine. Tää on todellakin tosi hyvä juttu että ihmiset on oikeasti paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin.


Okei, tietysti joillakin varmaan menee homma yli, mutta väittäisin ettei läheskään kaikilla. Monissa blogeissa olen nähnyt puhuttavan fitnessbuumin vastaisesti suurin sydämin ja itse haluaisin olla sitten fitnessbuumin kannalla. Yhdessäkin blogikirjoituksessa juuri manattiin että treenataan just niin paljon kun itseä huvittaa ja milloin huvittaa. Niinhän mäki teen? Itse en treenaa kisoihin ja tuskin koskaan tulen treenaamaankaan, mutta miten se on sulta pois jos joku muu niin tekee? Mitä se sitten haittaa jos joku haluaa elää kurinalaisesti yli vuoden tekemättä mitään "ei niin kivaa" eikä herkuttele koskaan? Onko tullut mieleen että joku ihan oikeasti haluaa sitä ja tuskin on pakotettu tekemään niin? Johtuuko tuo kitinä sitten tästä jonkun valitsemasta elämäntavasta siitä ettei itse pysty samaan ja sitten se on jotenkin huonompi valinta? Mun mielestä se ei oo keneltäkään pois jos joku haluaa viettää päivästään pari-kolme tuntia salilla ja viikonloppuisin ei makaa darrassa himassa vaan käy liikkumassa.

Toinen on tämä ainainen ruokakortti joka vedetään esiin. Tiukalla kisadieetillä ei toki saa syödä miten sattuu, mutta jos et ihan kisakuntoon ole itseäsi vetämässä niin mikä estää sua syömästä hyvin? Ei mun tietääkseni mikään. Kesälläkin voi ihan hyvin syödä grilliruokaa, ei ehkä makkaraa (paitsi välillä) mutta kuitenkin. Pihvihän on vallan hyvä vaihtoehto kaikin puolin eiks niin? Grillissä saa tehtyä myös oikein hyvät vihannesmätöt ja salaattihan on yksi parhaista kesäruuista, varsinkin omassa pellossa kasvatettu. Tietääkseni tällä ruokavaliolla ei tarvitse lähteä "läskilinjalle" eikä jää herkuista paitsi? Winwin-tilanne siis toisin sanoen.


Sitten se ainainen alkoholi. Sehän ei luonnollisesti diettaajalle sovi, mutta ei sovi kyllä suurelle osalle suomalaisista muutenkaan, ainakaan käytöksestä päätellen. Miksi hauskaa ei voisi myös pitää ilman alkoholia tai nauttia sitä vain erikoistapauksissa? Itse muistan olleeni omissa fuksiaisissani täysin vesiselvänä eikä se ketään haitannut, ei minua eikä muitakaan ja kivaa oli. Jos joku kokee ettei hauskaa kesää voi viettää ilman alkoholia niin olkoon sitten niin.

Tänään just Personal Trainerini kanssa mietittiin miten treenit ja syömiset rullaa kesällä. Suht normaalistihan ne varmasti menee ja mun ei tarvitse jäädä mistään paitsi vaikka treenaankin kesällä. Omalla kohdallani oikeasti haluan säilyttää saman rytmin treeneissä kuin aiemminkin ja syöminen menee varmasti myös hyvin. Jos nyt sattuisi menemään ihan överimässäämisen puolelle, aina voi pitää yhden kevyemmän hiilarittoman viikon, jolloin sitten saa vähän otettua takaisin. MUTTA, jos syön niitä pihvejä, grillattuja kasviksia ja salaattia myös kesällä, mistään en jää paitsi eikä varmasti tarvitse tuntea huonoa omatuntoa (söin eilen muuten aamupalaksi pizzan) ja kaikki on edelleen ihan hyvin.

Mitenkäs te suhtaudutte fitnessbuumiin?

9 kommenttia:

 1. Ihan asiaakin kirjotit ja plussaa että kirjotit pitkästi, mutta ehkä vähän turhan negatiiviseen ja hyökkäävään sävyyn :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoituksesta siis paistaa ärtymys läpi ja kerrankin sanoisin että saa paistaakkin :) Sattuipa kerrankin vain ärsyttämään kun monessa paikassa hyssytellään aihetta ja itse halusin nyt sanoa vastaan :)

   Poista
 2. Itse treenaan myös kurinalaisesti en mihinkään kisoihin vaan ihan huvikseni vain. Olen tosiaan huomannut tuon saman ongelman lähipiirissäni.. Sekun on helppoa muita lähteä arvostelemaan! Fitness-buumi on ja elää,miksi siis estää sen leviämistä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvostelu on joo aina se helpoin osuus :) Ja kyllä, miksi estämään buumin leviämistä jos se niin monelle tuntuu sopivan!

   Poista
 3. Mihin tietolähteeseen perustat väitteesi, että suomalaiset esim. naiset ovat kovemmassa kunnossa kuin koskaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Empä mihinkään viralliseen, mutta uskoisin että liikunnan harrastamisen määrät on nousussa niin kuntokin on sitten kovempi. Jos tiedät paremmin niin iskeppä faktaa tiskiin :)

   Poista
  2. No minäpä isken esim viimeisimmän maailmanlaajuisen tutkimuksen.
   http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/duodecim%20ylipaino-22221

   Poista
 4. Väitän, että ihmiset ovat olleet lähes poikkeuksetta kovassa kunnossa agraariyhteiskunnan aikoina. raskas työ on ollut kansan elämän sisältö.

  VastaaPoista
 5. Asiapostaus ja ymmärrän täysin tekstin "sävyn". Mun mielestä jos haluaa kisata ja treenata sen takia niin se on ihan fine mun puolesta. Siinä vaiheessa jos alkaa puhumaan p*****a oli sitten fitti tai ei-niin-fitti niin sellaista tekopyhyyttä en voi sietää. Miksi ihmiset ei voi vain tehdä miten haluaa ja olla puuttumatta muiden asioihin?

  VastaaPoista