keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Nuuksiovaellus osa 2

Viime syksynä kävimme Suvin kanssa käppäilemässä Nuuksion metsissä ensimmäistä kertaa varmaan sitten yläasteen ja lukion pakollisten liikuntatuntien. Äitini myös joskus jaksoi raahata minua ulkoilemaan Luukkiin, mutta silloin se homma oli "hyiyök" ja minut sai oikeasti kammeta sinne mukaan. Nykyään asiat ovatkin hieman eri tavalla ja Suvin kanssa vapaaehtoisesti suunnittelemme sinne menoa. Ollaanko sitten tulossa vanhaksi vai aletaanko ymmärtämään hyvänpäälle. Tänään ollaankin muuten tultu taas vuotta vanhemmaksi, joten Nuuksion reissut varmasti vielä yleistyvät entisestään.
Yhteensä reissussa talsittiin n. 5km lenkki ja ottihan se koville. Ihan erilaista tarpoa tuollaisessa vaihtelevassa maastossa kuin hölkätä asfaltilla. Kaiken kukkuraksi vielä eksyttiin pikkuisen merkityltä reitiltä, joten pari ylimääräistä mäkeä tuli myös rämmittyä ylös ja alas. Sykkeet eivät nousseet muutamaa spurttia lukuunottamatta 140 yläpuolelle (160 parhaissa mäkispurteissa) ja kokonaiskulutus puolentoista tunnin reissulla oli 650kcal. Käytiin ennen reissua hakemassa makkarapaketit Lidlistä, joten kulutus tuli sitten heti korvattua perään ;)

Ulkoiletteko te paljon luonnossa ja mitä tykkäätte siellä tehdä?

4 kommenttia:

 1. Kiva kirjoitus ja mukavia kuvia! :) Alkoi itselläkin tehdä mieli lähteä vaeltelemaan.

  VastaaPoista
 2. Makeilta näyttää maisemat! Mä kävelen silloin tällöin luonnossa (metsissä), mutta en kyllä niin usein kuin haluaisin. Ehkä tänä kesänä saisi kunnon kipinän ja lähtisi tekemään moniakin pieniä vaelluksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä vielä varsinaiselle vaellukselle uskalla lähteä, mutta seuraavalla kerralla varmaan vedetään jo sentään yli 7km metsälenkki :) Siinä kuitenkin jo riittävästi matkaa aloittelijoille ;D

   Poista