torstai 26. syyskuuta 2013

Puntaripelko

Tämä aihe puhuttaa ainakin oman kaveripiirini tyttöjen keskuudessa paljonkin, nimittäin juuri painon tarkkailu. Omista kavereistani löytyy monenmoista tapausta: on innokkaita kuntoilijoita, ylipainoisia sekä ikuisia laihduttajia. Kukin tarkkailee painoaan omalla tavallaan ja myös itse kuulun painon tarkkailijoihin, tosin kuntoilijana.

Olen yrittänyt päästä tavasta tarkkailla painoa eroon, mutta turhaan. Monesti vaa'alla tulee ravattua liian usein ja varsinkin kun en päätoimisesti koita pudottaa painoa vaan kiinteytyä, eihän siellä vaa'alla mitään muutoksia usein näy. Olen vielä muutama vuotta sitten itse ollut ylipainoinen, mutta nyt olen karistanut n. 13kg. Salilla aloin käymään oikeasti aktiivisesti tasan vuosi sitten ja painoni ei ole muuttunut kuin puolella kilolla. Silti vaatteeni ovat käyneet isoiksi ja senttejä on kadonnut sieltä täältä. Tämähän kertoo siis siitä, että olen onnistunut tavoitteessani kiinteytyä. Mutta sitten päästään tähän ongelmaan: paino.

Itse käyn puntarilla ainoastaan aamuisin (kyllä, aamupaino paras paino) ja olenkin melko hyvin perillä kuinka paljon about painan milloinkin. Mässäilyviikonloppujen jälkeen olen yrittänyt pitää itseni poissa vaa'alta välttyäkseni siltä "kahden-kolmen kilon lihomiselta", jota maagisesti on tapahtunut perjantain ja maanantain välillä. Tämähän pistää suoraan sanottuna v*tuttamaan ja aina koitan hokea itselleni ettei kyseinen paino ole pysyvää, ainakaan todennäköisesti. Naisena varsinkin paino vaihtelee paljon ja tämä pitäisi oppia neutralisoimaan. Silti välillä painopeikko iskee ja tunnen huonoa omatuntoa kun olen "lihonut".

Koskakohan sitä oppii, että tärkeintä kropassa on se mitä peili näyttää eikä se mitä vaaka näyttää. Ja muutenkin, mitä väliä sillä on painanko 61 kiloa vai 63. Se on oikeasti aivan se ja sama. Sen kuin vain saisi tähän paksuun päähän joskus iskostettua.


Mites teillä suhtaudutaan painoon? Oletteko painineet joskus saman ongelman kanssa ja millaisia ajatuksia teissä paino herättää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti