maanantai 7. huhtikuuta 2014

Tankotanssia pitkästä aikaa

Kävin eilen pitkästä aikaa tankoilemassa parin vuoden tauon jälkeen. Meidän lähelle Leppävaaraan on avattu uusi studio ja paikka osoittautuikin ihan huipuksi. Studio on nimeltään EF-sport ja tankoilutunteja järjestetään kolmena päivänä viikossa. Opettajana tunnilla oli ihana Edita, joka myös omistaa paikan. Tunnilla meitä ei ollut kuin 5, mutta saivathan osanottajat enemmän opastusta omalle kohdalleen.

Skorpioni

Vaikka itselläni oli ollut parin vuoden tauko tankoilusta, liikkeet sujuivat jopa paremmin kuin aikaisemmin. Skorpioniakaan en ollut kokeillut aikasemmin paria kertaa useammin, mutta nyt liike sujui samantien niinkuin olisin osannut sen aina. Huomasi kyllä että salitreenin myötä kroppaan oli tullut enemmän voimaa, joten tangollakin uskalsi roikkua vapaasti pää alaspäin. Voima on tässä lajissa tärkeää, mutta hyvää vartalonhallintaa se ei kuitenkaan voita. Vaikka olisit kuinka voimakas, mutta en hallitse kroppaasi, et todennäköisesti tässä lajissa pärjää kovin kummoisesti. Voimistelutaustasta on selkeäsi hyötyä.


Ensimmäisen tunnin jälkeen kroppa on taas tutuilla palovammoilla sekä mustelmilla. Myös kämmenistä lähti kivasti nahka ja toivonkin että pahimmat vammat paranevat ennen seuraavaa kertaa, joka toivottavasti koittaa torstaina. Löysin myös uusia lihaksia kropastani, joten selkeästi tämä käy ihan treenistä. Sykemittaria en muistanut laittaa päälle, joten kulutus jäi katsomatta. Toivottavasti muistan sen ensi kerralla. 


Nyt kun tankotanssia pystyy harrastamaan näin lähellä kotia (alle 10min kävelymatka), harrastaminen lisääntyy todennäköisesti omalla kohdallani todella paljon. Joskus minulla oli oma tankokin kotona, mutta jouduin sen sittemmin myymään turhana. Juttelin PT:ni kanssa tankotanssista, mutta salitreenejä tämä ei tule korvaamaan vaan on ns. ylimääräistä harjoittelua. Saas nähdä miten treenirytmit sovittuvat sitten yhteen!

Onko täällä muita tankotanssijoita ja millaisia kokemuksia teillä on?

11 kommenttia:

 1. Pelottavan näköistä touhua, älä vaan putoa...t.mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmä putoo :) Oli sen verran hyvät pidot tolla tangolla et nyt on tosiaan kämmenet rakoilla ja palovammat ranteissa :)

   Poista
 2. Mä vähän oottelinkin jo tätä postausta! Hitsin huisia, koska mennään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai uskallat kuitenki tulla mun kans? ;) Pitää kattoa RockThePolelta joku hyvä tek1-tunti minne ois tilaa. Tee itelles tunnarit sinne ni varataan yhes. Sinne on yleensä aika paljo tunkuu ni pitää katella varmaanki pari viikkoo eteenpäin :)

   Poista
 3. Heh, no jos mä vähän keräilen rohkeutta sen pari viikkoo ;D Joo, mua ei silleen haittaa toi parin viikon päähän suunnittelu kun on vähän aikataulut tukossa täällä päässä vielä, tällä viikolla varsinkin! :( Pari viikkoo nii vähän helpottaa.

  VastaaPoista
 4. Mä olen pitkään ajatellut meneväni kokeilemaan tankotanssia, mutta se on aina jäänyt ajatuksen tasolle. En vaan meinaa uskaltaa kun olen varma, että taitan niskani siellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä alotetaan kyllä ihan alkeista eli varmaan ekoilla tunneilla pääset kävelemään sitä tankoa ympäri ja teet ihan pari peruspyörähdystä :) Invertteihin (eli pää ylösalaisin) siirrytään vasta sitten kun osaat peruspyörähdykset ja osaat kiivetä tangolle ja istuakin siinä. Hyvillä tunneilla on kyllä ihan osaavat ohjaajat ja inverttejä harjoitellaan ensin ihan lattialta katsomalla että saatko peffaa edes ylös lattiasta tanko kainalossa :)

   Poista
 5. Hyvin te näytette vetävän!! Oon monta vuotta halunnut testata mutta en oo minäkään vielä tunneille uskaltautunut. Ehkä jollain 10 kerran kortilla sitä vois aloittaa :) Kiva että näitä tankotanssipaikkoja on alkanut tulla enemmän!

  http://idajemina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä missä mahdat asustaa, mutta aika useassa tankostudiossa järkätään ihan alkeiskursseja, jossa sitten pääsee kerralla paremmin sisälle. Monet paikat tosin järjestää myös 3 tunnin "kertapläjäyksiä", mutta sen mitä muistan omasta ekasta kerrasta niin en ehkä suosittelisi niin pitkää kertaa heti alkajaisiksi. On meinaan voimat aika kortilla jo ensimmäisen tunnin jälkeen.

   Mut tosiaan 10 kerran kortti on varmasti hyvä sijoitus ja sitten ehtii tutustumaan lajiinkin hyvin :)

   Poista
 6. Tankotanssi on mukavaa, mutta vaatii pitkää pinnaa ;) http://finestprocrastination.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista
 7. On kyllä niin ikävä tankotanssia! Siis aivan mahtava laji! Hyvänä vastapainona muulle urheilulle, lisää notkeutta ja keskivartaloa. En itse ole päässyt vuoteen tankoilemaan mutta kesällä olisi taas tarkoitus aloittaa :)

  Olisi kiva kuulla vinkkejä blogin kirjoitukseen, itse vasta aloitin: mdwlife.blogspot.com

  VastaaPoista