tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen urheilut

Pääsiäisen vietin kotimaisemissani Raahessa ja raahasin matkalle jopa lenkkikengät mukaan, sillä olin sopinut pikkusiskoni kanssa lenkkeileväni hänen kanssaan. Aluksi hieman pelotti, että pysynkö pikkusiskoni vauhdissa mukana sillä hän harrastaa yleisurheilua ja vaikka itsekin olen ihan hyvässä kunnossa, ero on kuitenkin siinä etten juokse koskaan. Kyllähän se meidänkin lenkillä näkyi kun siskoni meni selkeästi suht leppoisaa tahtia kun itse taas olin ehkä 80% suorituksen rajoilla. Ei ihan tappotahti kyseessä, mutta paljoa en olisi pystynyt enää kiristämään.


Kyseessä oli melkoinen pikapyrähdys ja olisikin ollut vaikea arvioida matkan pituutta ilman Sportstrackeria. Pikkasen alle 3km vain kertyi matkaa (itse olen tottunut sentään 5km lenkkiin), mutta vauhti oli pikkuisen nopeampi kuin yleensä. Vaikka tämä näyttääkin meille itsellenikin hitaampaa tahtia, kävelimme osan matkasta (ehkä 200m) ennenkuin oikeasti aloimme juosta. Sykemittarin olin myös unohtanut kotiin, mutta veikkaisin sykkeideni olleen siellä 180 paikkeilla niinkuin yleensäkin näin nopealla vauhdilla. Loppuun otettiin tietysti loppukiri ja pingottiin täysiä kotipihaan.


Raahessa oli oikein ihana sää pääsiäisenä ja myös mökillä piipahtaessamme oli ihanan lämmin. Samalla kun keräilin risuja mummini kanssa (hyötyliikuntaa!), taisin myös hieman vilustua, sillä eilen junassa tunsin kuolevani kun joka paikkaa kolotti kuumeen takia. Lisäksi juna oli vielä aivan tupaten täynnä kun VR oli myynyt junavuorolle olemattomia vaunuja, joten missään ei päässyt jäseniään oikomaan. Onneksi viereinen penkki oli hetken vapaana, jolloin pystyin hieman siinä mytyssä torkkumaan. Nyt siis treenit ovat taas pari päivää jäissä, kunnes taas paranen. Nyt on onneksi jo huomattavasti parempi olo yskää lukuunottamatta.

Pääsiäisenä tuli myös herkuteltua luvattoman paljon, sillä mökillä tuli syötyä makkaraa, mummilla jäätelöä sekä tietysti junassa karkkia. Kävimme myös iskäni kanssa katsomassa Kärppien pelin lauantaina, jolloin matsikaljallakin tuli käytyä. Noh, loma on kuitenkin aina loma ja olin sentään aktiivisempi näin lyhyellä lomalla kuin yleensä. Siskoni myös kertoi hyviä juoksuharjoituksia omista treeneistään, joita aion jonkun kaverini kanssa kokeilla. Kyseessä siis kuminauhajuoksu, jossa juostaan siis molemmat saman kuminauhan sisässä. Toinen luonnollisesti "vetää" ja toinen "jarruttaa". Tällöin etummaisen etureidet ja takimmaisen takareidet saavat harjoitusta. Tarkoitus on myös vihdoin juosta se Cooper ennen huhtikuun loppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti