lauantai 5. huhtikuuta 2014

Plyometrinen harjoittelu

Uusin tuttavuuteni treenaamisessa on plyometrinen harjoittelu. Luin siitä yhdestä mielestäni parhaimmista fitnessblogeista, jonka jälkeen treeniohjelmaan tuli lisäys sillä haluan todellakin kokeilla kyseistä treeniä. Kiinnostuin heti sillä silmäyksellä ja päätiin tutkia aihetta hiukan ja plyo-treeni on kuulemma yksi tehokkaimmista tavoista muokata kroppaa ja varsinkin reisiä, pohkeita ja pakaroita.

kuva:weheartit


Plyometrinen harjoittelu lisää lihaksien reaktionopeutta maksimaalisesti ja räjähtävää voimaa. Treeni itse on räjähtävää ja siinä keskitytään tuottamaan maksimaalinen voima niin pienessä ajassa kun vain mahdollista, lihasten stimuloituessa ne kehittyy muuhun treeniin verrattuna nopeammin. Yksi liikerata perustuu periaatteessa kahdesta liikkestä, yksi extrentrinen (tällöin lihas ojentuu) sekä koncentreninen (lihas supistuu/lyhentyy).

Harjoitukset ovat todella yksinkertaista, nimittäin hyppyjä, loikkia ja pomppuja. Harjoittelu on yleensä tasajalkahyppyjä, boxihyppyjä, portaissa hyppelyä, estehyppyjä ja hypättäviä askelkyykkyjä. Eikö kuullostakkin mielekkäältä ja mikä parasta tätä voi tehdä kotioloissa eikä siihen tarvita kuntosalia. Pitää vain muistaa että lihasten on oltava lämpiä jottei hypyissä reväytä mitään. Hyvä tapa lämmitellä on esimerkiksi hyppynarulla hyppiminen.

Sen lisäksi että treeni parantaa max-voimaa se myös kehittää huomattavasti kestävyyttä ja liikkuvuutta. Kyseinen harjoittelu tuottaa paljon maitohappoa ja hengästyttää. Tutkimusten mukaan se myös polttaa 500-600 kaloria enemmän kuin esimerkiksi perus hölkkä.

Ajattelin että tämä voisi olla hyvää vaihtelua omaan harjoittelu ohjelmaan ja koska plyo kiinteyttää sekä polttaa rasvaa tehokkaimmin se on vaan positiivista. Hiki vaan lentämään!

Rentouttavaa lauantai-iltaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti