maanantai 31. maaliskuuta 2014

Lajit, joita haluan kokeilla

Nyt kun olen yllätysyllätys taas kipeänä, saan taas vain haaveilla liikunnasta. On se kumma kun tervettä aikaa kestää sen kaksi päivää ja juuri ehtii iloita paluusta salille. Nyt kuitenkin saa olla viimeinen kipeys tänä keväänä ja sitten heitetään urheiluhaaveet toteutukseen.

Kiipeily

Ihan ensimmäisenä haluaisin kokeilla kiipeilyä. Paras paikka sille on varmasti Salmisaaren liikuntakeskuksen kiipeilyareena. Tarjolla on varmasti näppäriä alkeiskursseja, mutta sen kertasijoituksena sekä epävarmana lajin jatkumisesta suolainen 105 euron hinta estää osallistumasta sille. Alkeiskurssiin kyllä kuuluisi kuukausi ladattua kiipeilyaikaa, mutta ehkä taidan ensiksi käydä ihan vain kokeilemassa, sen hinta kun on vain 20€.


Boulderointi

Tämä menee melkein samaan kategoriaan kiipeilyn kanssa, mutta bouldreointi tarkoittaa kiipeilyä ilman valjaita n. 5 metriä korkeilla esteillä, joista voi pudota (pudottautua) turvallisesti patjoille.

Tankotanssi

Ei mikään uusi laji minulle, mutta tätä haluan kuitenkin alkaa oikeasti taas harrastamaan. Meidän lähelle Leppävaaraan on avattu uusi studio, jota pääsen testaamaan ensi sunnuntaina. Tankotanssin moni yhdistää suoraan strippareihin, mutta eihän tämä urheilulajina liity mitenkään strippaamiseen. Monet liikkeistä kyllä esiintyvät näissä esityksissä ja tangolla ollaan vähissä vaatteissa, mutta siihen ne yhtäläisyydet sitten jäävätkin.


Parkour

Tämä seinille hyppimisen kuningaslaji. Lajissa tarkoituksena on edetä omintakeisia reittejä pitkin mahdollisimman sulavasti. Kyseessä ei ole mikään "kävelen lyhintä reittiä"-laji vaan Parkourissa voitetaan niin vertikaaliset kuin muutkin fyysiset esteet mahdollisimman nokkelasti. Tämän lajin harrastaminenhan ei parhaimmillaan maksa yhtikäs mitään!


Tälläisiä lajeja olisi tarkoitus kokeilla vielä tämän vuoden puolella. Ainakin näin ennakkoon voisin sanoa, että kuntosaliharjoittelu tukee näitä kaikkia lajeja jossain määrin ja myös toisinpäin. Onko teillä kokemuksia näistä lajeista?


9 kommenttia:

 1. Mun piti viimeksi Suomen reissulla käydä boudleroimassa, mutta se jäi. Ehdottomasti laji jota haluan kokeilla! Muitakin kivoja vinkkejä tuossa listalla, pidää laittaa korvan taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tankotanssia jo kokeilleena suosittelen ehdottomasti sitä :) Toivottavasti molempien boulderointihaaveet toteutuu pian!

   Poista
 2. Mä haluaisin myös kokeilla oikeastaan kaikkia noista lajeista! :)
  Kannattaa kysellä Helsingin yliopiston Unisportilta paljon kiipeilykurssit maksaa siellä. Tiedän, että ainakin Kumpulassa on kiipeilyseinät mutta hinnoista en yhtään osaa sanoa :)

  VastaaPoista
 3. Mäkin haluaisin tota tankotanssia kokeilla, en oo vaan saanu ketään oikeen innostuu siitä että lähtis kaveriksi ja haluisin sit kans mennä johonkin hyvään paikkaan missä oikeesti ohjataan kunnolla ettei se ole sellaista rävellystä vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täähän tarkottaa sitä että me mennään joskus yhdessä eikös vaan :) RochThePolella on hyvät tunnit mihin voitas joskus mennä! Pitäs vaan varata se hyvissä ajoin kun ne on aina täynnä.

   Poista
 4. Teille molemmille olisi haaste blogissani! :)

  http://fitnessweet.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin nyt sitten vaan aivot raksuttamaan faktojen kanssa :)

   Poista
  2. Blogin uusi osoite on mallukoo.blogspot.fi, eli haaste löytyy sieltä jos tarvitsee vielä luntata ;)

   Poista