torstai 27. maaliskuuta 2014

Iloisia saliuutisia

Arvatkaas mitä, kävin eilen pitkästä aikaa salilla! Olen ollut kipeänä n. 3 viikkoa ja treenaaminen on ollut aivan jäissä. Eilen kuitenkin oli aika palata salille, sillä minulla oli varattuna ensimmäinen 10:stä Personal Trainer kerrastani. 

Ihan ensimmäiseksi mittasimme kehonkoostumuksen ja painoa oli pudonnut viime kerrasta yli 3 kiloa. Tästä ei kuitenkaan pidä innostua liiaksi, sillä pudonnut paino oli suurimmaksi osaksi nesteitä eli periaatteessa paino on lähtenyt lihaksista. Rasvaa oli kuitenkin palanut 300g, joten pientä edistystä on havaittavissa. Rasvaprosentti oli noussut hieman, mutta se selittyy täysin kehon kuivuudella. Jos olisin vetänyt litran vettä ja uusinut mittauksen, rasvaprosentti olisi pudonnut samantien. Personal trainerini mukaan meidän pitää odottaa ainakin kuukausi, jotta näemme missä oikeasti mennään.


Eilen testasimme hieman maksimeja ja tiedän ettei nyt olla ihan oikeissa tuloksissa. Maksimipainoja testattiin kyykyissä, penkissä sekä lankussa. Kyykyissä kyykkäsin vain 40kg, sillä tekniikka oli uusi (kunnon syväkyykky) sekä voimatasot ovat muutenkin totaalisen hukassa tämän treenitauon jäljiltä. Tavoitteeksi asetettiin 60kg kahden kuukauden kuluttua kyykättäväksi. En pitäisi tätä itse yhtään mahdottomana, kunhan pysyn terveenä ja uusi tekniikka tulee tutuksi. 

Penkissä olen aiemmin nostanut 40kg, mutta nyt sain vain 35kg ylös. Aiemmin olen myös pystynyt nostamaan 10 sarjoina 32kg, joten surkea tulos siihen nähden. Lankussa aikani 5kg lisäpainolla oli 1min 13sek, mutta tästäkin vain parannetaan. Ei pitäisi olla paha rasti päästä penkissä entiseen tulokseen ja toivottavasti yli sekä lankussa luonnollisesti parannetaan myös vähintään 1min 30 sek tulokseen.


Tänään tiedossa oli kevyt käsipäivä Petran kanssa, sillä molemmat palailemme tauolta eikä haluta aloittaa liian raskaasti heti, sehän on se suurin virhe minkä ihmiset yleensä tekevät. Näin Facebookissa Oona Kivelän tankoiluvideon, jossa hän esittelee muutamia äärimmäisen paljon voimaa vaativia liikkeitä. Pakkohan niitä "helpoimpia" oli itsekin kokeilla ja innolla odotankin ensi viikon sunnuntaita, jolloin pääsen seuraavan kerran tankoilemaan itsekin. 


Ei nyt ihan olla samoissa tuloksissa kuin Oona, mutta kuitenkin jonkin verran voimaa löytyy edelleen tuohonkin hommaan. Saas nähdä miten sitä jaksaa itseään heitellä tangolle ylösalaisin. Kuitenkin iha eri asia roikkua näissä kuin pystyssä olevassa tangossa. 

Toivottavasti nyt pysytään terveinä ja saadaan ensi viikolla taas treenit rullaamaan normaalin 4 krt viikossa tahtiin. Ps. olen myös löytänyt uusia kipeitä lihaksia tauon jälkeen jeij!

4 kommenttia:

 1. Kipeänä olon jälkeen on kyllä aina hieman hikistä hommaa palata treenirutiineihin ;) http://finestprocrastination.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista
 2. Löysin vasta nyt bloginne ja pakkohan se oli heti kerralla lueskella melkein kaikki postit :)

  http://idajemina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytyi paljon mielenkiintoisia juttuja sinulle :)

   Poista