lauantai 8. maaliskuuta 2014

Motivaatiota treeneihin

Meiltä on toivottu paljon vinkkejä treenimotivaatioon, joten tässäpä sitä tulee. Itsekin kun olen taas ollut kipeänä, motivaation rippeet on hyvä kerätä lattialta ja pitää maltti kasassa kunhan joskus paranen ja pääsen takaisin treenin pariin.

1. Muista miksi treenaat

Kun sinun pitäisi lähteä treenaamaan, muistuta itseäsi siitä miksi treenaat. Treenaatko pelkästään hyvinvointisi vuokse, jolloin liikuntasi ei ole niin tiukkaa välttämättä ja kävelylenkit teet silloin kuin sinulle parhaiten sopii vai liikutko tavoitellaksesi bikinivartaloa seuraavaksi kesäksi? Jos tavoittelet painonpudotusta niin laita esimerkiksi jääkaapin oveen kuva itsestäsi, joka motivoi sinua tai sitten joku muu kuva, josta saat ammennettua voimaa lähteä treeneihin. Kun sinulla on selkeä tavoite miksi treenaat, se kaikista vaikein eli lähteminen helpottuu. Tehty treeni palkitsee ennen kaikkea sinut itsesi.2. Aikatauluta

Aikataulun merkitystä olen korostanut aiemminkin. Jos mietit että pitäisiköhän lähteä ulos tai salille vaiko jäädä kotiin katsomaan telkkaria lämpöiselle sohvalle, arvaat varmaan minkä valitset helpoiten. Jos kalenteriisi on kuitenkin merkattu treenit klo 17-18, silloin niihin olisi mentävä ja telkkua voi sitten katsoa hyvällä omatunnolla treenien jälkeen. Itse suunnittelen treeniviikkoni viikkoa etukäteen ikäänkuin suunnittelisin työvuoroja, mutta silloin kun viikon kokonaiskuva ja treeniajat ovat selvillä, silloin niistä on helppo pitää kiinni ja lipsumisia ei tule.

3. Muista ilo liikuntaan

Kun liikunnasta ei enää saa iloa, ei sitä kannata pakollakaan harrastaa. Itse kyllä usein sovellan filosofiaa että vaikka ei huvita, salille on lähdettävä ainakin vartiksi ja useimmiten treeni-ilo kuitenkin löytyy ja treenien jälkeen tuleva hyvä olo voittaa kaiken. Mikäli vääntäytymisestä harrastuksen pariin tulee tapa, silloin on aika pohtia onko edessä tauon paikka vai uuden kivan lajin etsiminen. Jos et halua kuitenkaan harrastuksestasi luopua, kokeile vaikka kerran viikossa tehdä jotain uutta mitä et ole koskaan tehnyt, esim. seinäkiipeilyä, rullaluistelua tai keilausta, ihan mikä itsestä tuntuu parhaalta.

4. Muista tulokset

Muistuta itseäsi ajoittain siitä mitä olet tuloksia olet jo saanut aikaan. Itse muistutan itseäni siitä, että pudotettuja kiloja on takana jo yli 10 ja vielä olisi muutama matkaa. Lisäksi fyysinen kuntoni on parantunut ja jaksamiseni on paljon parempi kuin aiemmin. Muista myös etteivät tulokset tule itsestään.

5. Palkitse itsesi

Aseta itsellesi välitavoitteita niin lopullinen tavoite ei tunnu niin hurjalta. Välitavoitteissa voit palkita itsesi jollakin pienellä tai sitten lopulta kun olet päässyt todelliseen tavoitteesesi, voit palkita itsesi jollain isommalla. Palkinto voi olla jotain materialistista, lomamatka tai herkullinen illallinen lempiravintolassasi, sen päätät sinä. Kun on joku selkeä tavoite ja siitä seuraa palkinto, on mielekkäämpää treenata.

6. Lue ja keskustele

Jos koet olevasi hukassa motivaation suhteen, muista ettet varmasti ole ainoa. Netistä löytyy monia liikunta-aiheisia blogeja ja artikkeleita, joista voit saada lisää motivaatiota ja vinkkejä treeneihin. Keskustelupalstoilta löytyy myös saman ongelman kanssa painivia, joten osallistu rohkeasti keskusteluun ja jaa omat onnistumisesi sekä murheesi. Vertaistuki auttaa treeniongelmiinkin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti