maanantai 12. elokuuta 2013

Crossfitin myötä paluu arkeen

Viimeistä lomapäivää vietetään, buuhhh... Vielä voisin lomailla mutta arki alkaa jossain vaiheessa kuitenkin. Treenistä ja ruokavaliosta olen pitänyt noin parin viikon tauon joten taitaa olla ihan hyvä palauttaa elämä rotiin. Rippijuhlat on vietetty ja matkoilta selvittty. Olin siis Ruotsissa viikon äitin ja siskon kanssa ja meillä oli kyllä niin ihanaa. Hotelli oli 5 tähtinen ja paikka aivan upea. Shoppailtiin, syötiin hyvin, käytiin konsertissa, hurviteltiin huvipuistossa ja nautittiin Tukholmasta täysin siemauksin. Konsertti-iltana kyllä satoi vettä kun saavista kaataen ja tämä kostautui flunssana. Palattuani matkoilta suuntasin hoitamaan ystäväperheen 8-vuotiasta poikaa. Sieltä lähdimme mökkeilemään ja siellä oli netti ja kännykkä poissa käytöstä joten todellinen rentoutuminen oli mahdollista. Saunottiin, uitiin meressä, pelattiin pelejä ja vaan nautittiin, sitä se kunnon kesä on. 
Mutta nyt huomenna alkaa koulut ja sitä myötä treenit ja tiukka ruokavalio. Nyt sitä on lepsuttu ja kunnolla herkuteltu niin itselläni on kyllä hyvät fiilikset treenirutiinin aloittamisesta.
Tänään olin lounaalla äitin ja hänen kaverinsa kanssa ja siellä puheemme kääntyivät treenin. Hän kutsui minut ja äitin Crossfittiä kokeilemaan. Äiti oli kauhuissaan mutta minä en enää jaksa odottaa että pääsen kokeilemaan lajia!
Crossfit on aika uusi treeni muoto joka kehittää koko kehon fysiikkaamme. Crossfittiin kuluu lihasvoima- , kestävyys- , nopeus- ja notkeusharjotteita. Crossfit tunti kestää useimmiten 60 minuuttia ja nämä minuutit kuulemma ovat rankkoja. Tunnilla käytetään levypainoja, kahvakuulia, soutulaiteitta etc. Myös nyrkkeilykehää ja tatamia käytetään hyväksi. Kuperkeikkoja ja käsiseisontaa harjoitellaan tunneilla. Crossfit tunteja löytyy eri tasoisia ja alkeiskurssilla pitää tehdä kaikki oman kuntonsa mukaan sillä tunti on aika raskas. Crossfitin luoja Greg Glassman on sanonut että "tämän harjoitusohjelman päämääränä on luoda urheilijan perikuva, urheilija joka on samaa aikaa voimistelija, painonnostaja ja pikajuoksija." Itse olen menossa tutustumaan Crossfit Porvooseen jossa järjestetään lauantaisin testitunti. Käykää googlamassa lisää crossfitistä jos kiinnostaa!! Odotan todella innolla ensimmäistä Crossfit tuntiani.
Jos teillä on kokemusta Crossfitistä niin haluaisin mielelläni kuulla teidän mielipiteitä! -BEi kommentteja:

Lähetä kommentti