keskiviikko 7. elokuuta 2013

Käytkö salilla vai käytkö treenaamassa salilla?

Salilla käydessäni kiinnitän pakostakin huomiota kanssatreenaajiin ja välillä tulen miettineeksi mitä kyseiset ihmiset tekevät ylipäänsä salilla. Ehdottomasti haluaisin että kaikki harrastaisivat liikuntaa, mutta tässä onkin kyse siitä kuinka sitä harrastetaan. Kuten jo otsikossa sanotaan, kyse on siitä käytkö vain salilla vai ihan oikeasti treenaatkin siellä. 

Kaikki treenithän eivät ole aina ihan yhtä hikisiä ja tehokkaita, mutta esimerkiksi Elixiassa näkee usein ihmisiä jotka esim puhuvat vain puhelimessa ja kertovat olevansa salilla. Kyllä, he nimenomaan ovat siellä, mutta tekemättä mitään. Monet myös lukevat lehtiä laitteissa (??) tai silloin kun tekevät jotain, tekevät jokaista laitetta yhden sarjan ja senkin aivan väärällä tekniikalla. Millaista hyötyä sitten pelkästä salilla käymisestä on? Ei sitten yhtään mitään. Monet sortuvat myös pelkkään jutteluun sen salikaverin kanssa ja vaikka aikaa vierähtääkin yli tunti, liikunnan osuus tästä tunnista on hyvin pieni. 

Monet tietysti tarvitsevat sen salikaverin päästäkseen sinne salille asti, mutta treenamistakin olisi ihan hyvä suorittaa siinä samalla. Itse käyn usein parin kaverini kanssa salilla, mutta liialliseen jutteluun emme kyllä sorru. Meillä on Lauran ja Petran kanssa niin kovat tavoitteet, ettei aikaa ylenpalttiseen lörpöttelyyn löydy. Eilenkin kävimme vetämässä niin kovan jalkatreenin että tuotti vaikeuksia päästä ulos salilta, kiitos sumokyykyn. Aina tietenkään motivaatio ei ole kohdallaan ja silloinkin salilla tulee lepsuiltua. Kuitenkin jos motivaatio on liian huono tai ketuttaa liikaa, pitäisikö suosiolla jäädä sitten vain kotiin. Itse olemme serkkuni Hannan kanssa sopineet, että vaikka ketuttaa niin salille on mentävä ja jos vielä vartin treeenin jälkeen homma ei ala luistaa niin sitten suosiolla takaisin kotiin. Ainakin silloin tulee yritettyä ja useimmiten haluttomuus treenata katoaa. 

Jos salilla käyminen tuottaa vaikeuksia, pitää löytää ne omat keinot jotka motivoivat treenaamaan. Itse luen paljon treeniblogeja, tietysti kirjoitan myös tätä omaani, katson paljon fitspo-kuvia sekä myös treenikaverit motivoivat paljon. Odotan myös että koulu alkaa, sillä silloin treenirutiini löytyy taas. Silloin kun on joka viikko sama aikataulu, tulee salillakin käytyä orjallisen täsmällisesti. Lisäksi syksyllä olisi tarkoitus ostaa myös pitkästä aikaa personal trainer tapaaminen Elixian Ronille, sillä treeniohjelma kaipaisi päivitystä ja Ronin alaisuudessa ei voi lepsuilla. 

6 kommenttia:

 1. Mielestäni on paras jäädä kotiin silloin jos pelkkä ajatuskin kuntosalille menosta harmittaa.. Olen kokenut tämän usein ja silloin ei tule kyllä mitään tehdyksikään kunnolla. :)

  Mulla hyvänä motivoijana toimii peili!

  ♥ jenninvuodatus.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo se on vähän niin ja näin, mutta tosiaan itsellä useimmiten harmitus poistuu kunhan vain pääsen sinne salille :) Toisaalta löytyy myös niitä päiviä jolloin kannattaa jäädä kotiin kun ei siitä treenaamisestakaan tosiaan mitään tule.

   Peili on kyllä hyvä motivaattori! Muistan sen päivän toukokuussa kun ensimmäisen kerran katselin tuloksia kunnolla ja voi kuinka innoissani olin :)

   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 2. Juuri niin kuin puhuttiin, tuo 15min on juuri se aika jossa itselle kyllä selviää oliko kyse siitä ettei jaksa lähteä, vai siitä ettei jaksa treenata. Useimmiten ainakin itsellä kyse on tosiaan siitä lähtemisen vaikeudesta, ja salille päästyäni homma alkaa luistaa viimeistään 5min jälkeen.

  Hyvänä, vaikkakin hieman ilkeänä, motivaattorina toimii huonoina päivinä salilla myös verrata itseään näihin salilla "kävijöihin" ja todeta treenaavansa paremmin kuin he :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, myönnän kans että useimmiten se on kiinni siitä lähtemisestä oikeesti :D Onhan tuo 5min kävelymatka salille pitkä ja silleen ja sekin vaikuttaa salilla käymiseen sataako ulkona (??) :D

   Kyllähän nyt salilla pitää treenata kovempaa kuin nää "kävijät" ja kaikki muutkin! :D

   Poista
 3. Moikka! Oon haastanu teijjät mun blogissa! Käykääpä kurkkaa =) http://johanna-laitinen.blogspot.fi/2013/08/blogihaaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos haasteesta, tehään se piakkoin :)

   Poista