torstai 12. joulukuuta 2013

Lajikokeilu: Sulkapallo

Kävin tänä aamuna työkaverini kanssa kokeilemassa pitkästä aikaa sulkapalloa Esport Centerissä. Olimme liikkeellä ennen töitä, joten kenttä oli varattuna aamukahdeksaksi. Työkaverini kuitenkin nukkui pommiin, joten ennen sulkista päädyin kuluttamaan aikaani salille.

Sulkista olen viimeksi pelannut varmaan yläasteen pakollisilla liikuntatunneilla, mutta en ymmärrä miksi! Kunhan pääsimme pallottelun makuun, hikikin nousi pintaan ja sykkeet olivat kokoajan 150 paremmalla puolella. Säännöt meillä ei tainnut ihan olla hallussa kenttärajoja lukuunottamatta, mutta hauskaa oli.


Kentällä ehdittiin olla n. 45minuuttia, mutta kahden tunnin salin sekä sulkiksen aikana kulutus oli 750 kcal. Näistä suurin osa tuli sulkiksen aikana ja jaloissa onkin tuntuma, että huomenna saattaa tuntua että on tehnyt jotain uutta. Hyvää vaihtelua tämä olikin siihen ainaiseen crossaamiseen eikä pelatessa edes varsinaisesti tajunnut kuntoilevansa. Välillä hyvän putken osuessa kohdalle huomasi jopa oikeasti hengästyvänsä, joten ehdottomasti näitä aamujumppia lisää. Kentällä nähtiin myös upeita, taidokkaita hyppylyöntejä ja tyylit olivat melkoisen värikkäitä. Kuitenkin myös rystylyönnit alkoivat sujua loppua kohden!

Vaikka kauhistelinkin jo ennakkoon aikaista herätystä (itselleni on vaikea herätä ennen kymmentä), kuitenkin tähän saakka on pinnistelty pirteänä. Runsaalla kahvin juonnilla saattaa olla jotakin tekemistä asian kanssa, mutta liikunta ehdottomasti antoi energiaa päivään. Kenties useamminkin voisin suunnata salille jo ennen työpäivääni niin saisi sitten illalla keskityttyä vain lepäämiseen. Välillä myöhään venynyt sali antaa liikaa energiaa ja kun pitäisi nukkua, se ei sitten millään onnistu.

Seuraavana lajikokeiluna onkin vuorossa varmaankin tennis, mutta ensiksi siihen pitäisi saada tekniikkatunti alle. Se kun on vähän sellainen laji ettei pesäpalloilijana ilman oikeaa tekniikkaa kannata lähteä kokeilemaan. Myös seinäkiipeily Salmisaaren kiipeilyseinällä houkuttaisi, mutta ehkä tennis ensin!

Onko täällä sulkapallon ystäviä? :)


1 kommentti:

  1. En tiedä miks, mutta oon aina vihannut sulkapalloa... hirveetä shaibaa :DD ! haha. yh, ehkä siks ku oon nii surkee siin

    VastaaPoista