perjantai 20. joulukuuta 2013

Tee sä ni mä katon - Kuntosalille yksin vai erikseen?

Kuinka moni teistä käy salilla kaverin kanssa treenaamassa vai huhkitko mieluummin yksin? Itse kuulun jälkimmäisiin ja tykkään kaikki muut päivät paitsi crossipäivät treenata yksin. Välillä on toki mukava neuvoa kavereita ja tsempata toinen toistaan parempiin suorituksiin, mutta kyllä se yksin treenaaminen napit korvissa on se oma juttuni.

Eilen salilla näin 3 tytön porukan joka oli tullut treenaamaan yhdessä. Lähinnä meininki kyllä näytti siltä, että yksi treenasi ja muut katsoivat. Lopulta tämä yksikin luovutti ja kaikki sitten vain tuijottelivat muita. Aeimmin kirjoittelin jo siitä, käytkö salilla vai käytkö salilla treenaamassa. Tämä meni taas hieman samaan kategoriaan.


Monet ovat sanoneet että salille tulee lähdettyä helpommin jos aika on sovittuna kaverin kanssa. Tämä on totta, mutta itse en halua olla liian riippuvainen seurasta. Entä sitten kun kaveri kyllästyy tai tulee kipeäksi eikä kukaan ole kanssasi lähdössä salille? Silloin päättäväisyys punnitaan ja nähdään riittääkö kantti lähteä yksin matkaan. Tottakai myös itselläni on välillä ongelma lähteä salille, mutta noin 4/5 kerrasta kun epäröin, saan itseäni otettua niskasta kiinni ja lähden treenaamaan. Eilenkin oli tälläinen päivä ja treeni oli yksi tiukimmista vähään aikaan.

Parhaimmillaan salikaveri on silloin kun treenit osuvat yhteen, mutta itselläni tälläiset kaverit ovat olemattomia. Kaikki kun tekevät niin eri ohjelmaa kanssani niin yhdessä treenaaminen on loppujen lopuksi aivan turhaa. Salilla tulee vain oltua yhtäaikaa. Itse en suostu omasta ohjelmastani poikkeamaan ja jos jonkun kaverin kanssa satun treenaamaan ja häntä laiskottaa, minä en anna silloin periksi. Silloin tekisi mieli painaa napit korviin ja antaa mennä, yksin.

Silloin kun treenaan yksin, kaikki turha tulee jätettyä välistä pois. Vaikka ohjelmassani on sarjojen välillä 2 minuutin taukoja, kaverin kanssa oman taukoni aikana kaverin pitäisi treenata eikä silloin kerkeä jutustelemaan tai muutakaan. Kun kerran salille on lähdetty, eikö sen ajan voisi siellä käyttää treenaamiseen ja jättää sitten jutustelemisen salin jälkeiselle ajalle. Kun ensin treenataan täysiä, sitten varmasti on energiaa juoruta.


2 kommenttia:

  1. Itse olen salilla vielä vähän uuno enkä oikein tiedä mitä tekisin. Tai no tiedän joo, mutta olo on paljon varmempi kaverin kanssa. Käynkin yleensä joko poikaystävän tai toisen ystäväni kanssa salilla, ja tehdään samaa ohjelmaa. Toinen treenaa toisen tauon ajan, ja ei tarvii yksin epävarmana pyöriä. En myöskään kehtaa luovuttaa ihan niin helposti kun toinen tuijottaa vieressä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä totta että silloin ei kehtaa luovuttaa ja jos teette samaa ohjelmaa, silloinhan teillä menee varmasti hyvin yhteiset treenit :) Tsemppiä treeneihin!

      Poista