torstai 5. kesäkuuta 2014

Terveellisiä Smoothieherkkuja

Ollessani isäni luona pääsiäisenä hullaannuin viimeisen kerran smoothieihin, sillä pikkusiskoni hemmotteli minua (ja itseään) aamupalasmoothieilla. En ollut aikaisemmin ollut kova smoothien ystävä vaikkakin muutaman kerran smoothie tuli napattua mukaan Sellon Jungle Juice Barista. Muutamia fitnessblogeja luettuani bongasin sellaisen smoothieihmeen kuin Mix&Go eli smoothieblenderin, jossa ainekset laitetaan suoraan siihen pulloon missä itse smoothie tehdään. Mix&Go:ta katselin aikani, kunnes kävin Suvin kanssa Prismassa ja bongasimme OBH Nordican version. Ilmiselvästi, sellainen sitten lähti matkaamme hintaan 29,95€.


Miten koko homma sitten toimii? Valitset haluamasi aineet, isket purkkiin ja sekoitat, Sitten smoothie on valmis juotavaksi ja mikä parasta, ei tarvitse edes kikkailla sen kanssa mistä smoothiesi nautit vaan se on valmis mukaanotettavaksi samantien. Säästää aikaa etenkin aamulla. Itse olen huomannut, että jos laitat eri koostumuksen ainesosia smoothieen, kannattaa kaikista nestemäisimmät laittaa ihan pohjalle. Tällöin smoothie sekoittuu varmasti, sillä jos esimerkiksi jäiset smoothiehedelmät ovat pohjalla, sinne ne myös sekoituksessa jäävät.


Itse sekoittaminen on helppoa. Kiinnität vain moottorin smoothiepurkkiin ja laitat sen blenderiin. Ainoa huono puoli tässä sekoittimessa on se, ettei siinä ole on/off-näppäimiä vaan kone pyörii silloin kun kannu on paikoillaan. Koska luonnollisestikaan en lue käyttöohjeita, säikähdin melkoisesti ensimmäisellä kerralla. Onneksi myös koneessa on imukupit pohjassa, jolloin kone pysyy pöydässä kiinni tukevasti samalla kun sekoitat.



Mitä sitten smoothieen? Itse olen käyttänyt Rainbown pakastettuja smoothiehedelemiä (löytyy 3 eri makuvaihtoehtoa), maitorahkaa, kauraleseitä, mehukeittoa sekä mangopiimää. Sekaan voisi laittaa myös esimerkiksi mehua tai kivennäisvettä, jolloin smoothiesta ei tulisi niin paksua. Jos laittaa pelkkiä hedelmiä ja maitorahkaa, silloin smoothien saa kyllä lusikoida ulos, joten suosittelen laittamaan sekaan edes jotain nestemäisempää.

Smoothieresepti:
2,dl maitorahkaa
2dl mehukeittoa
1 smoothiehedelmä pussi
1 banaani
20g (0,5dl) kauraleseitä

Juotteko te smoothieita ja mitä laitatte yleensä sekaan?

7 kommenttia:

  1. Mä olen nyt hullaantunut banaanilettuihin niin että olen unohtanut smoothiet täysin! Pitää ottaa itseään niskasta kiinni... Mä teen fiiliksen mukaan smoothiet. Yleensä kuitenkin rahkaa tai piimää ja sekaan marjoja/hedelmiä. Kuitua esim vehnäleseistä, makeutta kookospalmusokerista/vaahterasiirapista jos haluaa. Ajattelin ryhtyä kokeilemaan myös vihanneksia ja pähkinöitä mun smoothieissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla banaaniletut myös mun listalla seuraavaks :) Ostin kans just vaahterasiirappia American Pancakesei varten, joten täytyy kokeilla tuotakin!

      Poista
  2. Toi on niin kätsy! Mulla taitaa olla samanlainen tai joku vastaava. Mä oon aikaisemmin tehnyt hedelmäsmoothieita ja niistä onkin tullut tosi herkullisia. Nyt haluisin oppia tekemään jotain superfoodeista ja kasviksista. Sellaisia kunnon vihreitä mössöjä, jotka kuitenkin maistuis ihan siedettäviltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niit vihreit mössöjä ois kiva kyl osata tehä ite :D Jungle Juice Barista joskus otin jonkun sellasen ja siin oli ainaki salaattii mukana, muita ainesosii en nyt just muista. Hyvää oli kuitenki!

      Poista
  3. Hahaa mul ja artol oli tollane joskus ni yritettii murskaa sil turkinpippureit ni sr rupes vaan savuttaa :D eli niitä ei kannata sinne tunkea

    VastaaPoista
  4. oi NAM. toi kuullostaa niin hyvältä. harmi etten ite voi syödä maitotuotteita.

    http://bettinaw.blogspot.com

    VastaaPoista