tiistai 12. elokuuta 2014

Bikinichallenge: Ruokavalio

Vähän yli viikko ollaan menty nyt uudella ruokavaliolla ja vaikka kuinka haluaisin paljastaa ruokamääristä enemmän, en sitä voi FitFarmin ohjeistuksen mukaan tehdä. Koska kyse on kuitenkin rasvanpoltto ruokavaliosta, ei liene yllättävää että ruokavalio on suht vähähiilarinen sekä runsasproteiininen. Päivässä omaan ruokarytmiini kuuluu tätä nykyä 5 eri ateriaa ja kaikkien aterioiden ainekset punnitaan tarkkaan. Tarkkaa kalorimäärää aterioista en ole vielä laskenut, mutta ilmeisesti se on n. 1750 kalorin paikkeilla.

Oma punnitsemiseni on alusta lähtien ollut vähän sinnepäin, sillä inhoan heittää ruokaa hukkaan. Isoja heittoja (yli 10g) ei ole tullut, joten mistään maatamullistavista poikkeamista ei ole kyse. Foorumeilla olen toki saanut sapiskaa ohjeiden noudattamatta jättämisestä (pliis, pari grammaa sinne tänne ei hommaa kaada), joten hyvillä mielin menen oman mielen mukaan. Toki ohjeet on tehty noudatettaviksi, mutta tämä riittää itselleni.

Mitä sitten olen syönyt viime päivinä? Monet ovat valitelleet suurta ruokamäärää, mutta itse en koe tämän olevan mitenkään erityisen suuri. Annoskoot ovat kuitenkin oikeasti aika pieniä ja näitä tulisi syödä sopivin väliajoin. Nälkä ei siis ole päässyt yllättämään ellen syystä tai toisesta ole onnistunut venyttämään ruokailuvälejä. Maitorahkaa on kulunut paljon niinkuin myös kanasalaattia, mutta mieliteoilta ollaan vältytty täysin. Monet kilpasiskot ovat jo sortuneet parin ensimmäisen päivän aikana, mutta itse olen pysynyt helposti kaidalla tiellä. Ennen valmennusta FitFarmilta toitotettiin 100% sitoutumista, joten lieneekö osalla sitten sitoutuminen hieman hatarampaa kun ollaan jo heti seuraavana päivänä käsi karkkipussilla.

Syyskuussa lähden Ouluun viikonlopuksi ystäväni Suvin kanssa, joten siellä en pääse punnitsemaan tai tekemään omia ruokiani. Hommaahan tämä ei kaada vaan suunnitelmissani on syödä varmuuden vuoksi hiilaritonta ruokaa reissun ajan, jottei ainakaan tule vedettyä mitään ylimääräistä. BC:n ruokavalio muuttuu itseasiassa ensi viikolla jotenkin, mutta sitä ei vielä tähän hetkeen ole julkaistu, joten en tiedä miten ruokamäärät yms. tulevat muuttumaan.

Tankkauspäivä meillä tulee olemaan ilmeisesti jossain puolivälin paikkeilla ja silloin ilmeisesti saa vetää napaansa mitä huvittaa. Tosiaan vielä toistaiseksi mieli ei tee mitään ylimääräistä, mutta eiköhän sekin siihen mennessä saada muuttumaan. Eniten tällä hetkellä tekee mieli lohta, jota ei kuitenkaan tosiaan saa syödä. 100 päivän herkkulakossahan ensimmäinen vaikea hetki iski 20 päivän kohdalla, joten saas nähdä mennäänkö nytkin samoissa lukemissa.

Ruokavalionkin suhteen ollaan siis varsin tyytyväisillä mielillä ja omalla kohdallani kaikki taitaakin juuri siitä ravinnosta jäädä kiinni, sillä ennen BC:tä treenasin myös sen 4-5 kertaa viikossa. Kauheasti stressiä projektista en ota ja katsotaan mitä 10 viikon aikana tapahtuu. Ainahan ohjeilla voi jatkaa pidempäänkin kun eihän ne mihinkään katoa!

4 kommenttia:

 1. Höh, musta on outoa natsimeininkiä että ihmiset edes vihtii moralisoida jos syö jotain ruokaa plusmiinus 10 grammaa suuntaan tai toiseen. :D

  Niin ja tervetuloa tänne Ouluun! :D Täälläkin on hyviä reenimestoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onhan ne toki tarkkaan mietitty, mutta just vaikka se 3g vattuja siellä pussin pohjalla on ehkä ööööö 0,5kcal jos sitäkään niin syön ne kyllä pyörimästä :)

   Oon jo vähän katellu etukäteen saleja siellä Oulussa ja siinä Isokadulla muistaakseni oli joku sali, johon pääsi kertakäynnilläkin. Viime kerralla Arinan kuntohuone todettiin vähän suppeaksi, joten nyt haetaan sitten kunnon punttia :D

   Poista
 2. Mua kans vähän ihmetyttää tuo jengin sitoutumisen taso. Miksi edes lähteä dieetille, jos meinaa tehdä kaiken kuitenkin aivan niin kuin ennenkin "tää ei sovi mulle näin, tunnen kroppani, treenaan kyllä niin ja näin enkä noin". Miksi maksaa ohjeista, jos ei meinaa tehdä niiden mukaan? Miksi maksaa ohjeista, jos ei ole luottoa niiden laatijoiden ammattitaitoon? Miksi pitää tehdä kerta toisensa jälkeen ne sama ämmämäiset virheet (tuijotetaan vaakaa, kuvitellaan että 2 viikossa kroppa muuttuu radikaalisti parempaan suuntaan jne...)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Toisaalta meillä kaikilla ei ole esim yhtä hyvä itsekuri ja toiset pystyy elämään ilman ohjeiden muokkaamista. Kaikki tosiaan tavallaan! :)

   Poista