sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Pakkomielteiset kauneusihanteet: Thigh gap

Lehdissä ja esimerkiksi Instagramissa tämä ilmiö on tullut vastaan nykyisin usein. Thigh gap eli suomeksi "reisivako" on nykyään kovasti tavoiteltu. Vaikka seisoisit jalat tiukasti yhdessä, reisien väliin pitäisi silti jäädä tilaa.


Käytännössä pitäisi näyttää siis tältä. Iltalehdessä oli juttua siitä, kuinka tätä tosiaan nyt tavoitellaan joka puolella. Itse en ainakaan ymmärrä tätä villitystä. On totta, että itsekin haluaisin kapeammat reidet, mutta en tälläisiä tikkujalkoja. Iltalehden artikkelin mukaan suurimmalle osalle on jopa mahdotonta saada ylipäänsä tälläinen rako aikaan ja vaikka saisikin niin millä hinnalla? Arvaahan sen ettei jaloissa saa olla paljon mitään muuta luiden ja nahan lisäksi. Jos jalkojen väliin ei jää tyhjää tilaa niin mitä sitten?


Itse ihannoin tervettä vartaloa enkä ymmärrä ns. tikkujalkoja. Jollakulla toki saattaa olla luonnostaan hoikat "tikkujalat", mutta se on sitten asia erikseen. Mielestäni pakkomielteisesti ei pitäisi tavoitella tälläistä. Muutoinkin liiallinen laihuuden ihannointi ei ole tervettä. Lisäksi monissa muotikuvissa malli on photoshopattu täysin luonnottomaksi ja lopputulos ei usein ole lähelläkään alkuperäistä. Tästä näin juuri esimerkin Intstagramissa, jossa Fitness-mallia oli muokattu kovin ottein laihemmaksi ja reisiä oli myös kavennettu kovalla kädellä. Katsokaahan ja kertokaa kumpi on mielestänne parempi?

Mitä mieltä olette itse tästä reisivakovillityksestä?

2 kommenttia:

  1. Tää thigh gap -vouhotus on aina jotenkin huvittanut minua suuresti. Miulla siis on luonnostaan sellainen, koska olen luonnostani todella hoikka + ilmeisesti ruumiinrakenteeni muutenkin edesauttaa tuota "gäppiä", mutta ei ollut pienessä mielessänikään IKINÄ käynyt, että se voisi olla jotekin hieno tai tavoittelemisen arvoinen asia, ennen kuin luin asiasta jostain. Siis miksi ihmeessä sellainen pitäisi olla? :D En voi tajuta. Mitä hienoa siinä sitten on, että se rako on? Ainut järjellinen syy sen himoitsemineen on nähdäkseni se, että ei tule hiertymiä sisäreisiin, mutta en nyt tiedä, onko se mitenkään yleinen ongelma muutenkaan... Itseltäni tuo väli toivottavasti kutistuu sitä mukaa, kun voimaharjoittelua tulee lisää, mutta en koe sitä kyllä minään menetyksenä.

    VastaaPoista
  2. mulla ei oo mtn "gäppiä" eikä mulle tule hiertymiä reisiin -.-
    Kaikki vaan haluu sen koska ne ajattelee että se on normaalia kun kaikissa kuvissa malleilla on reisirako

    VastaaPoista