tiistai 29. lokakuuta 2013

Kehonkoostumusmittaus

Lauantain liikuntapäivän aikana Elixia Alexium tarjoi asiakkailleen ilmaisen kehonkoostumusmittauksen. Olen tehnyt tämän saman mittauksen kerran aiemmin Sellon Elixiassa 19.2.2013, joten nyt oli hyvä hetki vertailla tuloksia. Alla olevasta kuvasta näkee mittauksen tarkkoja lukemia ja haalistuneempi on se vanhempi näistä.


Kuten lapuista on havaittavista, painoni on noussut 1,5kg tänä aikana, mutta vaikka kokonaispaino on noussut, olen silti saanut 2kg lihasmassaa enemmän ja rasvamassa on pienentynyt 1,5 prosenttiyksikköä. Suunta on siis ollut oikea. Kiloissa rasvaa on lähtenyt siis puolisen kiloa, joten vielä on tsempattavaa. Lisäksi muistan edellisessä mittauksessa kyseessä olleen aamupainon, joten olin tyhjällä vatsalla liikenteessä. Tällä kertaa alla oli runsas aamupala. Torstaina pääsen myös jälleen samaan mittaukseen, sillä olen varannut personal trainerin, joten sieltä saadaan lisää vertailukohtia. Kyseessä on kuitenkin melko epätarkka laite, mutta kuitenkin suuntaa antava.

Muita huomion arvoisia kohtia ovat BMR ja metabolic age. BMR tarkoittaa sitä energiamäärää, jonka kroppani käyttää silloin kun en tee yhtään mitään. Tämä luku on tietysti noussut hieman, sillä lihas polttaa enemmän kuin rasva. Metabolic age taas tarkoittaa kroppani ikää ja se on laskenut kahdella vuodella edellisestä. Vaikka olen 25-vuotias, kroppani on ikäänkuin 22-vuotias. 

Visceral fat eli viskeraalinen rasva tarkoittaa haitallista rasvaa sisäelinten ymärillä. Tätä itselläni ei onneksi ole ja tämä rasva on siis haitallisempaa kuin ns. näkyvä rasva kuten esim. jenkkakahvat. Tämä tilanne on pysynyt muuttumattomana ja liikun turvallisilla vesillä. 

BMI on myös noussut, mutta nouskoon. Kuitenkin painonnousu johtuisi tämän mukaan kasvaneesta lihasmassasta eikä varsinaisesta lihomisesta. Jatketaan siis tätä linjaa!

Onko teillä muilla kokemuksia kehonkoostumusmittauksista tai Tanitasta, jolla testi on tehty?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti