maanantai 21. lokakuuta 2013

Parhaat palkkarit

Palautuminen urheilusuorituksesta on lähes yhtä tai ehkä jopa tärkeämpää kuin treeni. Etenkin painoharjoittelussa lihas ns. rikotaan ja palautumisen aikana lihas korjaantuu ja kykenee oikealla ruokavaliolla kasvamaan. Myös rasvaa polttaessa on tärkeää muistaa oikea ravinto myös harjoittelun jäljeen viimeistään tunnin sisään, jotta rasva myös palaa kehosta.

Itse syön treenin jälkeen aina jotain proteiinipitoista, kuten esimerkiksi proteiinipirtelöitä, maitorahkaa tai tänään esimerkiksi kokeilin uutuutena proteiinivanukasta.


Nämä proteiinipirtelöt löysin pari kuukautta sitten, kun nämä ensimmäisen kerran ilmestyivät Elixian kylmäkaappiin ja maistatukseen. Aiemmin olen joitakin itse sekoitettavia jauheita kokeillut ja päätynyt lopputulokseen hyiyökensyö. Nämä kuitenkin kaikki maut maistuvat hyvältä (suklaa, mansikka, vanilja) ja ravintoarvotkin ovat kohdallaan. Energiaa esimerkiksi 330ml mansikkapullossa on vain 165kcal ja juoma sisältää kokonaisuudessaan vain 12,9h sokeria. Viime vuonna katsoin Juttaa ja superdieettejä ja sieltä jäi mieleen että aina on tarkistettava sokerin määrä rahkoissa, yms patukoissa ettei patukka ole vain pelkkää sokeria ja toisinsanoen melko epäterveellinen.


Perusmaitorahkaa en pysty syömään ilman pitkiä hampaita ilman makeuttajaa ja itse käytänkin joko sokeritonta mehukeittoa tai Funlightia (mehutiiviste) sen kanssa. Usein sekaan sulatan myös marjoja pakkasesta. Helppoa, vaivatonta ja vielä terveellistä. 


Tänään testiin pääsi Fastin Pudding aka Puddis ja täytyy sanoa että melkein päätyi hyiyökensyö-osastoon tämäkin. En odottanut luonnollisestikaan mitään mieletöntä makuelämystä ja hetken tätä makusteltuani päädyin lopputulokseen, että tämähän on melkein ok. Ei mitään suurta herkkua ja kuuluu varmasti kategoriaan, että tätä on totuteltava syömään. Annan siis tälle vielä mahdollisuuden. 

Tänään meillä alkoi 3 viikon herkkulakko Petran kanssa ja tänä aikana kieltäydymme kaikesta makeasta sekä sipseistä yms lihottavasta. Puddista kuitenkin saa syödä, mutta taidan tyytyä turvallisiin hedelmiin jos makean himo mukamas iskisi. 

Millaisia palkkareita teillä käytetään?

2 kommenttia:

  1. Pudding ei ole hyvä palkkari, koska se ei sisällä nopeasti imeytyviä proteiineja, eikä juurikaan hiilareita. Se sopii sen sijaan hyväksi iltapalaksi vähähiilihydraattisuuden vuoksi. :)

    VastaaPoista
  2. Komppaan edellistä. Palautuksessa on proteiinien ohella aivan yhtä tärkeää hiilihydraattien määrä. Keho tarvitsee energiaa palautukseen.

    VastaaPoista