torstai 6. helmikuuta 2014

Treenaa tosissasi-Tammikuu: Tulokset

Nyt treenit on tammikuun osalta ohitse ja on aika tarkastella kuinka sitten pysyttiin tavoitteessa. Mitä ne tavoitteet sitten olivat? itse treenien suhteen tarkoitus oli käydä salilla 4 kertaa viikossa ja keskimäärin tunti kerrallaan eli 4 tuntia viikossa. 4 tuntia on omasta mielestäni vielä aika vähän, mutta koska tammikuu oli äärimmäisen kiireinen kahden työpaikan ja koulun takia, tämä sai nyt riittää. Kuitenkin 4 päivää tehokasta punttitreeniä on hyvä saldo. Syömisen suhteen oli täysi nollatoleranssi makeille herkuille sekä alkoholille. Muutoin tavoitteena oli syödä terveellistä perusruokaa.

Treenitavoitteet täyttyivät hyvin paria viimeistä viikkoa lukuunottamatta. Kuitenkin toiseksi viimeisellä viikolla tuntimäärä tuli täyteen kolmella treenikerralla, sillä olin varautunut yksien treenien väliinjättöön. Viimeisellä viikolla jäätinkin sitten ihan rehellisesti tavoitteesta, mutta jos tarkkoja ollaan, treenit aloitettiin jo joulukuun puolella ja viimeiset treenit jäivät väliin helmikuun puolella. Kuitenkin kun olen itse tarkka, parit treenit siis jäivät tekemättä ja treenitunneissa jäätiin tunti tavoitteesta.

Salin puolella edistymistä tuli kuukaudessa paljon, sillä selkeästi vatsalihakset kehittyivät, takaolkapäälihakset saivat lisää voimaa ja penkkikin sujui kevyemmin. Juostessa huomasin myös juoksevani kevyemmin vaikka sykkeet olivat 170:ssä. Kehonkoostumusmittausta en päässyt ottamaan niin en osaa tarkasti sanoa kasvoiko lihasmassa kuukauden aikana. Todennäköisesti, mutta tarkkaa faktaa tästä ei ole. Treenirytmi jäi myös tehokkaasti päälle, sillä viidessä viikossa aktiiviseen treenaamiseen ehti tottua. Tämä olikin osaksi tavoitteena, että runsaasta liikunnasta tulisi enemmän kuin tapa.

Sitten se paino. Tiedän ettei salitreenin avulla enää tässä vaiheessa paino laske, varsinkaan kun tarkoitus on lisätä lihasmassaa. Rasvaa silti olisi tarkoitus saada pois ja toivoisin kyllä painonkin hieman laskevan. Tosiaan, paino ei muuttunut kuukauden aikana mihinkään. Ollaan aivan tasan samoissa painoissa kuin tammikuun alussa. Ei edes sataa grammaa suuntaan tai toiseen. MUTTA, senttejä on lähtenyt vyötäröltä -3cm sekä navan kohdalta -2cm. Jotain on siis tapahtunut! Takapuoleen oli tullut sentti lisää, mutta veikkaisin että se menee treenaamisen piikkiin.

Olenko sitten tyytyväinen? Niin jaajoo, empä oikein tiedä. Koska haluan rasvaa pois, päätin eilen aloittaa hiilarittoman helmikuun. Karpilla siis mennään tämä kuukausi. Tavoitteena polttaa tosiaan sitä rasvaa, sillä nimenomaan karppauksella olen aiemminkin saanut tuloksia. Pitkään tätä en aio jatkaa vaan ainoastaan nyt helmikuun. Palataan sitten tämän tuloksiin vaikka kuun puolessa välissä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti