sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Tipaton Tammikuu, Check!

Eilen koitti helmikuu enkä sano tähän eteen että vihdoin, sillä tipaton meni omalla kohdallani helposti. En odottanutkaan koitoksesta aiheutuvan sen kummempaa hämminkiä, sillä nytpähän oli vain sitten enemmän aikaa treenata viikonloppuisin sillä pikkudarrassahan ei luonnollisesti treenata. Muutoinkin alkoholin käyttöni on todella maltillista ja harvemmin sitä paria enempää tulee otettua.


Pari kertaa kuukauden aikana teki mieli ottaa edes yksi kultalonkero, mutta tottakai pysyin irti siitä. Vieraspelimatka Hämeenlinnaan olisi myös ollut yhden matsikaljan paikka, mutta sekin jäi karkkien ohella ottamatta. Samanaikaisestihan vietän myös 100 herkutonta päivää. Sen päivän jälkeen heräsin aamulla painajaiseen, jossa söin jäätelöä sekä suklaakakkua sekä join hieman kuoharia. Ai miten niin tulee alitajuntaan nämä jutut?


Tipattoman aikana eteeni ei tullut yhtiäkään juhlia, joihin olisi ollut pakko osallistua ja täten joutua suuremman kiusauksen eteen. Toisaalta, vaikka näin olisi käynytkin niin uskon että olisin siitä myös selvinnyt ja helposti. Vaikka olenkin opiskelija ja opiskelijaelämään kuuluu luonnollisesti myös ne bileet, olin mm. omissa fuksiaisissani ihan selvänä ja parissa muissakin kinkereissä. En vain näe syytä siihen pakolliseen alkoholin käyttöön tälläisissä tilanteissa eikä siihen ole kyllä syytäkään. Petri Nygård laulaa yhdessä biisissään et ilman hauskaakin voi olla viinaa, mutta itse sanoisin että ilman viinaakin voi olla hauskaa. Ja ei, parin ottamisessa ei ole mitään vikaa vaan örveltäminen ja överit ovat sitten asia erikseen. Sekin on jalo taito, jota pitäisi aika ajoin harjoittaa!

Oliko tipattomalla sitten mitään konkreettisia vaikutuksia? Noh, mielestäni ei. Kuukausi se oli siinä missä muutkin ja alkoholia ei vain tullut nautittua tippaakaan. Ennen vuodenvaihdetta lehdissä oli paljon juttua tipattoman vaikutuksista, mutta tähän hätään en nyt muista kuin sen että mielestäni jossain väitettiin tipattomasta olevan enemmän haittaa kuin hyötyä. Jokatapauksessa, tipatonta on nyt kokeiltu ja ehkä kokeilen joskus uudestaan tai sitten en. Suurin hyöty itselleni oli ainoastaan tämä treenaamisen kasvanut mahdollisuus, joka tietysti itsessään oli myös Treenaa tosissasi-Tammikuun tarkoituksena.

Oliko täällä muita tipattoman viettäjiä ja millaisia ajatuksia teillä on tipattomasta ylipäänsä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti