perjantai 28. helmikuuta 2014

IL: Viikon laihduttaja

Tämän jutun julkaisin alunperin omassa blogissani osoitteessa iwaitfornoman.blogspot.fi/, mutta tuntui luonnolliselta jakaa myös tämä tarina täälläkin. Tästä näette hieman lähtötilannettani tältäkin kantilta ja kuten todettua, en aina ole ollut näin urheiluhullu kuin nykyään. 

Tässä vielä linkki itse juttuun: http://www.iltalehti.fi/laihdutus/201301140140413_lh.shtml

Lähtötilanne

Lihoin kuin huomaamattani yli 15 kiloa lukion aikana ja sen jälkeen. Lihomiseen johti oma välinpitämättömyys kunnollisesta ruokavaliosta sekä liikunnasta. Noin kolme vuotta sitten kyllästyin painooni ja päätin tosissani tehdä asialle jotain. Tavoitteena oli aluksi laihtua 10 kiloa eli pudottaa painoa 75:stä 65 kiloon.
Aluksi tarkkailin syömisiäni ja ensimmäiset viisi kiloa putosivatkin todella nopeasti, muistaakseni jopa alle kuukaudessa. Seuraava hieman pidempiaikainen välietappi oli n. 67 kilossa, josta pikku hiljaa paino putosi ihan itsekseen 65 kiloon. Välillä kokeilin myös karppaamista ja tämä toimi itselläni hyvin. Paino laski 62 kiloon, josta se nousi takaisin noin kilolla karppaamisen lopetettuani, kun nesteet palasivat kehooni. En jaksanut karpata kuin kuukauden päivät vaikka ruokavaliota olikin juustohiirenä helppo noudattaa.
Nykyään yritän panostaa enemmän painonpudotuksen sijaan kiinteytymiseen ja minulla on meneillään ikuinen "jenkkakahvojen" sulattelu projekti. Tähän projektiin ei auta kuin oikea ruokavalio. Salilla koitan käydä mahdollisuuksieni mukaan n. 3-4 kertaa viikossa ja haluaisin tehdä tästä ja ruokavaliosta pysyvän elämänmuutoksen. Liikunnasta saan paljon lisäenergiaa, joka auttaa jaksamaan arjessa sekä on ollut mukava huomata kuinka vanhat vaatteet ovat suurentuneet todella paljon!

Tällä hetkellä

Näin, tästähän on siis aikaa jo ainakin vuoden päivät. Jenkkakahvojen sulattelu jatkuu edelleen ja avuksi olenkin saanut Aika Ihanan yhteistyön myötä myös kavitaatiohoidot. Tapasin eilen myös uuden Personal Trainerini Iiron ja sovimme, että nyt karsitaan ne hiilarit pois ruokavaliosta (tämä olikin jo hallussa) ja nyt oikeasti keskitytään siihen rasvanpolttamiseen kesää kohden. Ensimmäiset yhteiset treenit sovittiin parin viikon päähän ja siihen asti aionkin noudattaa tiukkaa hiilaritonta linjaa ja tottakai myös sen jälkeenkin. 

Valitettavasti taas vaihteeksi tuntuu vain siltä, että orastava flunssa olisi iskemässä, joten treenit on syytä laittaa jäihin ettei vain tule mitään pitkäaikaisempaa flunssakierrettä. Nyt onkin sitten enemmän syytä keskittyä siihen kunnolliseen ruokavalioon, jotta aika itsessään ei mene hukkaan. 

2 kommenttia:

  1. Kyllä on ollut mahtava suoritus! Tsemiä rutkasti jatkoon ja etenkin tuohon flunssasta paranemiseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemeistä, flunssan taltuttaminen on kyllä nyt ihan ykkösprioriteetti, sillä en vaan kestä olla kipeänä :/

      Poista