tiistai 28. tammikuuta 2014

Lajikokeilu: Elixia Heartbeat

Elixiaan lanseerattiin tammikuun alussa uutuustunti ja kävinkin sitä Bettinan kanssa testaamassa. Kyseessä on siis 30 minuutin intervallitunti ja rankkaa puuhaahan se oli. Pressitilaisuudessa tunti oli lyhennetty 20 minuuttiseksi aikatauluista johtuen ja täytyy myöntää että olin siihen hieman pettynyt. Itseni rääkkäjä kun olen, olisin vaatinut sen täydet 30 minuuttia täyttä treeniä.


Tunti alkoi kevyillä lämmittelyillä, sillä tiedossa olikin kovaa tykitystä oman kunnon mukaan. Vaikka tunti olikin äärimmäistä rääkkiä, silti se rääkki määräytyy oman kunnon (ja tunnon) mukaan, sillä jos et tee mitään, et varmasti myös hengästy. Tunnilla käytettiin pelkkää omaa kroppaa, joten tekniikasta homma ei jää kiinni. 

Itse liikkeet varsinaisessa tekemisessä olivat helppoja ja yksinkertaisia. Tehtiin paikallaan juoksua, hyppelyä sekä edestakaisin juoksua, ei siis mitään rakettitiedettä. Kuitenkin kun kyseessä oli intervallitreeni, tempoa nostettiin aina hetkellisesti ja tauolla ollessa pysyttiin myös kevyessä liikkeessä. Koska tuppaan olemaan välillä hiukan hölmö, sykemittarini jäi tietysti pukukaappiin, joten tarkkoja sykkeitä ei ole teille kertoa. Kuitenkin kroppani hyvin tuntevana veikkaisin, että pahimmillaan (vai parhaimmillaan) mentiin varmasti n. 185 sykkeissä kuten esimerkiksi Fressin Sisu Crossissa. 

Treeninä tykkäsin tästä kovasti, sillä kovaa treenaaminen ja itsensä haastaminen on minulle se juttu. 20 minuuttisen jälkeen tunsin melkein kuolevani, mutta lisä kymmenminuuttinen olisi vielä silti tullut tarpeeseen. Tämän tyyppinen treeni ei ole sitä mitä yksinään tulee tehtyä, mutta suunnitelmissa on suunnata ainakin Petran kanssa tänne uudestaan. 

Alla vielä esittelyvideo tunnista, suosittelen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti