sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Miksi Sinä treenaat vuonna 2014?

Nyt vuoden vaihduttua salit ovat taas täynnä uuden elämän aloittajia. Sama ilmiö oli havaittavissa myös Sellon Elixiassa, sillä salille ei meinannut mahtua kuuden aikaan illalla. Sali on kieltämättä täydempi illalla kuin aiemmin päivällä jolloin treenaan, mutta nyt puhuttiin oikeasti täpötäydetä salista. On toki hyvä että ihmiset liikkuvat, mutta valtaosan harrastus jää kesken jo helmikuun puolessa välissä. Miksi sitten treenaamme vuonna 2014 ja mitä olemme luvanneet tavoitella?Monet tavoittelevat varmasti rantakuntoa tulevalle kesällä ja tammikuu onkin hyvä aika aloittamiselle. Itsellänikin on tavoitteena karistaa pari kiloa, jotka ovat päässeet kertymään joulua edeltävänä aikana. Vaikka olenkin luvannut kartella vaakaa, nyt on kuitenkin kyse puhtaista läskikiloista eikä vain lihasmassasta. Rasvasta eroon pääseminen onkin ollut aina suurin haasteeni enkä ole onnistunut siinä lähellekään haluamallani tavalla. Nyt ei autakaan kuin pistää syöminen kuriin ja iskeytyä salille.

Liikunnasta saa myös todella paljon energiaa päivään kunhan ensin voittaa sen tunteen, joka estää sinua lähtemästä liikkumaan. Useimmiten kun itse koen olevani todella väsynyt, treenien jälkeen en sitä enää ole ja jaksan touhuta päivän loppuun asti. Tässä siis yksi parhaista syistä treenata itselleni näin pimeinä aikoina. Kun en todellakaan ole mikään aamuihminen ja silti töihin on mentävä ajoissa, treenaaminen antaa töiden jälkeen puuttuvan lisäenergian iltaan.Liikunta antaa myös onnistumisen ja hyvän olon tunteita ja mikäs sen parempaa kuin olla onnellinen ja tyytyväinen omaan suoritukseen. Päivän aikana kertynyt stressi on ihana purkaa esimerkiksi salilla tai vesijuoksemassa ystävän kanssa. Liikunnan ei tarvitse aina olla äärimmäistä suorittamista vaan siitä tulee ennenkaikkea nauttia. Muutoin harrastus jää varmasti kesken melkoisen nopeasti.

Nyt kun itse olen harrastanut liikuntaa aktiivisesti yli vuoden, huomaan eron kyllä jaksamisessani. Aivan eri tavalla pystyy tekemään kaikkea enkä voisi kuvitellakaan enää olevani liikkumatta pitkiä aikoja. Välillä edelleen syöminen riistäytyy käsistä, joka on omassa rasvaprojektissani se tärkein osa, mutta sen aion korjata Treenaa Tosissasi-Tammikuun aikana.

Mitä te sitten tavoittelettekin tältä treenivuodelta, muistakaa uskoa itseenne ja antakaa projektillenne aikaa. Mikään muutos ei tapahdu yhdessä yössä eikä vielä kuukaudessakaan. Nauttikaa liikunnasta ja elämästä ylipäänsä. Hyvää treenivuotta 2014 kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti