lauantai 4. tammikuuta 2014

Lajikokeilu - Megazone

Oulussa ollessani kävimme Suvin kanssa kurkkaamassa paikallisen Megazonen. Aiemmin olen harrastanut Zonea muistaakseni n.5 vuotta ja olin siinä aikoinani hyväkin. Liikunnasta se todellakin kävi kun hallilla tuli ravattua useita kertoja viikossa etenkin silloin kun Zone sijaitsi Arkadiankadulla Helsingin keskustassa. Sittemmin Zone jäi, sillä liivisysteemit vaihtuivat liian oudoksi sekä uudet hallit eivät oikein itseäni miellyttäneet.

Nyt kuitenkin Oulun Pelibunkkerin Megazonessa kipinä heräsi uudelleen ja tutut soutuliikkeetkin löytyivät vielä lihasmuistista. Pelilaitteisto itsessään oli todella outo, mutta kyllä siihenkin joku logiikka tuntui 22 minuutin pelin aikana löytyvän. Vastukset kentällä olivat itseäni puolet lyhyempiä Suvia lukuunottamatta, jonka kanssa oltiin samalla puolella, jottei tarvitse keskenään kinastella. Meidän joukkueen pikkupojat eivät olisi millään halunneet meitä joukkueesensa, mutta kumma kyllä pelin jälkeen kelpasi ;)


Kenttänä Oulu oli ihan onnistunut ja loppujenlopuksi suht helppo hahmottaa. Sopivasti hyviä soutukulmia ja tarpeeksi pitkiä välimatkoja ettei aina pysty olemaan seinän takana piilossa. Silti paras kenttä edelleen on ollut Arkadiankadulla.


Itse olin pelissä Alpha sekä Suvi Commander ja joukkueemme oli sininen (#valitsesininen). Kisapelit kun pelataan 12 minuuttisina, tämä vääntö tuntui todella pitkältä. Avoimesta pelistä oli kuitenkin vierähtänyt jo tovi. Itse pelejä Zonessa minulle ehti kertyä n. 2500 eri halleilla niin Suomessa, Ruotsissa kuin Virossakin. Muutama minuutti on siis zonea pelattu.Kilpaurallani paras sijoitus kisoissa oli toinen, mutta sekin oli jo parempi kuin mitä koskaan osasin odottaa. Muistan kun aloitin zonen, soolopelin voittamin G1-G2-tasoisten kesken oli suurin saavutukseni. Pistekortti voittoisasta pelistä oli pitkään jääkaapin ovessa, kunnes äitini on sen siitä johonkin kadottanut. Puhuimme Oulussa Suvin kanssa, että jokin sunnuntai voisimme jäsäriin uskaltaa lähteä, joten jäsenet, varokaa! Lesser Alert!

Kuntoilun puolesta voin todellakin suositella Zonea, sillä sain pitkästä aikaa lihakseni kipeäksi ja tässä touhussa kyllä tulee kuuma kun siihen kunnolla lähtee mukaan.

Onko teistä joku kokeillut Megazonea?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti