torstai 9. tammikuuta 2014

Itsetunnon kohotus

Heipä hei pitkästä aikaa! Uusi vuosi 2014 on alkanut, toivottavasti kaikilla hyvin! Joulunloman jälkeen on taas aika palata arkeen ja tuttuihin rutiineihin. 

Joulun aikaan itse pidin noin 1,5 viikkoa pitkän treenitauon jolloin vaan olin mökillä, söin ja nukuin. Suklaa maistui taivaalliselta ja kerrankin oli oikeutettua syödä enemmän kuin mitä tavallisesti syö. Itselläni on ollut suuria ongelmia itsetunnon kanssa viitisen vuotta, ja kun vain oli, eikä treenannut niin itsetunto koki kunnon kolauksen. Tuntui kun olisi maailman läskein ja rumin otus. Tämä on varmaan myös muillekkin tuttu tunne. 

Mitä huonolle itsetunnolle sitten voi tehdä? Itse olin koulukiusattu monta vuotta jolloin itsetunto oli niin huono että hiiviskelin ympäriinsä enkä halunnut että kukaan huomaisi olemassa oloani. Sitten helmikuussa 2012 päätin että nyt loppu hiiviskely ja nyt neidin on aika näyttää että olen olemassa. Itseltäni itsetunto rupesi parantumaan treenin kautta. Ei välttämättä se että paino putosi, mutta se että treeni tuotti itselle hyvää olo ja tuli sellainen "voittamaton" fiilis. Suurimman muutoksen omassa olemuksessa ja itsetunnossa huomasin vasta kuitenkin lukion ekan keväällä, eli toisin sanoen se itsetunto rakentuu ajan kanssa. 

Ennen itku tuli pienestäkin kommentista joka oli jotain negatiivista ulkonäöstäni ja otin kaiken itseeni. Suurin virheeni oli uskoa siihen mitä kiusaajat sanoivat. Tänä päivänä en enää jaksa välittää siitä, jos jollain on pahaa sanottavaa minun ulkonäöstäni. Tietysti otan itseeni ja puin mielessä sitä, en missään nimessä omaa mahtavaa itsetuntoa, mutta se että jättää hölmöt oman onnensa nojaan on askel kohti parempaa oloa.

Aina on niitä jolla on pahaa sanottavaa toisten ulkonäöstä tai jostain muusta mutta niin kuin sanotaan: "Haters gonna hate". Kaikki on kauniita ja hyviä omalla tavallaan, älkää unohtako sitä! 

Onko teillä mitään vinkkejä itsetunnon kohotukseen? Ei kommentteja:

Lähetä kommentti