keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Killeri olkapäätreeni - video

Viime viikolla personal trainerini opetti minulle taas "kivoja" uusia liikkeitä ja maanantaina pääsinkin treenauttamaan myös Suvia tämän treenin parissa. Kyseessä on simppeli liike, mutta voin taata että oikein tehtynä irvistät - ja paljon. Omissa treeneissäni nimittäin omat voimani loppuivat kesken heti vikan sarjan alussa, mutta toistoja tehtiin siitä huolimatta vielä kymmenen. Voin sanoa että tuntui!

Tarvitset treeniä varten 1-2kg käsipainot ja penkin jossa istua. Nämä painot saavat ihan oikeasti olla pienet ja Suvikin sai kerrankin luvan tehdä jonkun treenin kilosilla painoilla. Itse käytän 2-2,5kg painoja.

Vaihe 1
Vaiheessa yksi nostat käsipainot irti kyljistä ja katsot etteivät painot missään vaiheessa palaudu tätä pistettä alemmas. Muutoin olkapääsi pääsevät rentoutumaan ja jaksat tehdä settiä pidempään. Kuulostaako tehokkaammalta? Ideana ei kuitenkaan ole tehdä miljoonia toistoja vaan saada lihakset äärimmäiseen rasitukseen.

Vaihe 2
Vaiheessa 2 nostat käsivarret suorina ylös. Käsien pitäisi pysyä suorina kokoajan vaikkakin treenin edetessä se kyllä vaikeutuu. Liike tuntuu siis olkapäissä.

Vaihe 3
Vaiheessa 3 viet kädet suorina eteenpäin sivuilta. 

Vaihe 4
Vaiheessa 4 nostat kädet suorina ylös ja sen jälkeen palautat kädet alas ensin suorina eteen, sitten sivulle ja sitten melkein alas asti kuitenkaan päästämättä lihaksia rentoutumaan. Itse taistelin liikkeitä hieman sarjasta riippuen 10-15 toistoa ja sarjoja tehdään 4kpl. 


Tässä vielä video miten liike tulisi tehdä. 

Jos haluat lisätä vielä viimeiseen sarjaan exrtahaastetta, voit jarrutella alaspäin tullessa. Silloin tarkoituksena tosiaan tuoda kädet mahdollisimman hitaasti alas ja kyllähän polttelee. 

Muita hyviä olkapäätreenejä ovat mm. pystysoutu sekä vipunostot sivuille.Yleensä teen nämä liikkeet myös tämän kanssa jatkossa ja olkapäitä voi treenata jopa 3 kertaa viikossa mikäli niin haluaa. 

3 kommenttia:

 1. Kiva ja hyödyllinen postaus! :) Tätä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit :) Tää oli vielä vähän tällänen kokeilu!

   Poista
 2. Ihana postaus! Jos itsekin saleilusta kunnolla innostuisin ihan säännöllisestikin, niin tästä on varmasti hyötyä. Selailin myös blogisi muita tekstejä ja tekstit ovat ihanan selkeitä ja kuvat ihan mahtavia.
  Tsemppiä blogin kirjoitteluun.
  Kivaa ja treenitäyteistä kesää sinulle :)♥

  VastaaPoista