tiistai 23. heinäkuuta 2013

Tehokas rasvanpoltto

Viime päivinä olen kiistellyt aiheesta monenkin henkilön kanssa ja myös kaikkitietäväinen Google on kiistellyt minun kanssani. Monet ovat sitä mieltä, että rasva palaa ainoastaan aamuisin ennen aamupalaa ja iltalenkkeily on täysin turhaa. Toiset taas ovat sitä mieltä, että matalasykkeinen esim kävely/sauvakävely yms pitkäkestoisena treeninä on paras polttamaan rasvaa. Toiset kuitenkin suosittelevat kovatehoista lenkkiä ja luottavat jälkipolttoon. Ruokavalioita on tullut montaa sorttia vastaan. Toisissa syödään kevyesti kaikkea pahaa rasvaa vältellen ja toiset karppaavat. Mitä siis tehdä että homma toimii?Omalla kohdallani olen nyt vihdoin päättänyt päästä jenkkakahvoista eroon ja se vaatiikin sitten kovaa rasvanpolttoa. Rasvaprosenttini oli viime In Body- mittauksessa n. 21%, joten ei ihan pahin mutta vielä on tekemistäkin. Aiemmin en ole juurikaan lenkkeilyä harrastanut, joten nyt rasvanpolton astuessa kuvioihin olen päättänyt lisätä sen salitreenini kaveriksi. 

Koska en ole aiemmin lenkkeillyt, sykkeeni ovat ilmeisesti liian korkealla verrattuna rasvanpolttosykkeeseen eli keskisyke 5km lenkillä n. 175. Kuitenkin kuten jo aiemmin mainitsin, tälläinen kovasykkeinen treeni kuluttaa kyllä enemmän hiilihydraatteja kuin rasvaa, mutta jälkipolttona aineenvaihdunta saa kunnon potkun, joka taas jää matalasykkeisestä treenistä uupumaan. Mitä siis tehdä? Vetääkö tällä vai esimerkiksi crossata salilla hikoilematta tunti n.135 sykkeellä kuten eilen ja tänään olen tehnyt. Ilmeisesti paras vaihtoehto olisi vuorotella näiden treenien välillä, joten voin huoletta käydä kunnon hikilenkillä ja olla tuntematta siitä huonoa omatuntoa kun taas välillä voin myös ottaa kevyemmin ja chillata crossarissa pidemmän aikaa. Ehkä hieman karu ilmaisu tuo chillaus, mutta itse haluan oikeasti ylittää itseni treenatessa ja matalasykkeinen liikunta kun ei saa oikein sitä fiilistä aikaan. Tottahan sekin on, että kun jaksaisin hetken näillä matalammilla sykkeillä kasvattaa peruskuntoa, myös ne nopeammat lenkit sujuisivat matalammilla sykkeillä, mutta minkäs teet kun kaikki on tehtävä heti. Sehän on myös fakta että mitä enemmän omaat lihasmassaa, sitä enemmän poltat rasvaa. Juurikin siksi olen salilla siirtynyt isoihin painoihin ja lyhyisiin sarjoihin, jotta saisin lihaksia mahdollisimman tehokkaasti aikaiseksi. Ja ei, miksikään bodariksi en aio eikä sitä myöskään näin heppoisilla ohjeilla saavutakaan eikä varmasti myös vahingossa. 

Eli lyhyesti mitä aion tehdä:
- lenkkeillä/crossata vaihtelevilla sykkeillä juuri sillä tavalla kuin parhaalta tuntuu
- lihasvoimatreenit kuntosalilla
- karsia hiilihydraatit pois ruokavaliosta

Katsotaan nyt sitten saanko näillä haluamiani tuloksia aikaan ja jos en saa, sitten on varmasti korjausliikkeen paikka. Pitää kuitenkin muistaa, että rasvanpolttaminen ei ole parin viikon homma vaan tähän on nyt oikeasti sitouduttava hetkeksi.


1 kommentti:

  1. Itse tuuletan kovasykkeisten treenien puolesta ja suosittelisin muillekin:)

    VastaaPoista