torstai 22. toukokuuta 2014

Hyviä kiinteytymisuutisia

Kävin tänään perinteisen torstain tapaan PT:llä ja otettiin pitkästä aikaa kehonkoostumusmittaus. Kuten jo aiemmin uhosin, minulla on nyt ollut kova rasvanpoltto päällä kesää varten. Tänään sitten vihdoin sain selville onko niitä tuloksia tullut. Eilen olin jo masentua kun puntari näytti melkoisen paljon plussaa "normaaliin" verrattuna, mutta nyt ihan oikeasti minun on unohdettava se mitä puntari näyttää. Varsinkin näiden tulosten jälkeen se on vain pakko uskoa. Kehonkoostumusmittauksissa on eroa 20 päivää ja paino näissä on tismalleen sama. Eroa on vain sitten monessa muussa asiassa.

Lähtotilanne

Tämä päivä
Noniin, aika sitten lyödä tulokset pöytään. Paino tosiaan on sama, mutta se missä muutos on tapahtunut (ja pitikin tapahtua!), on rasvan ja lihasmassan määrässä. Rasva on nimittäin 20 päivässä tullut 1,3kg alas eli melkein tavoitetahdissa (-0,5kg/vko) on pysytty. Kyllä niitä tuloksia näemmä tulee kun jaksaa tsempata ruokavalion kanssa ja treenirytmi pysyy samalla hyvänä. Tosiaan kun rasvamassa oli pudonnut 1,3kg, tarkoittaa se sitä että rasvaton massa on taasen kasvanut saman määrän. Pelkkää lihastahan tämä ei tietystikään voi olla, vaan suurimmaksi osaksi nesteitä. Suunta on kuitenkin enemmän kuin oikea ja sainkin PT:ltäni hyvät tsempit. Tästä tuloksesta johtuen jätettiin ruokavalion tekeminen omalla kontolleni ja lisättiin PT pakettiin yksi treenikerta lisää.


Miten tämä on sitten ollut mahdollista? En voi korostaa tarpeeksi ruokavalion merkitystä tässä. Olen myöskin kuitenkin poikennut siinä määrin myös normaalista treenirytmistäni, että olen lisännyt "rasvanpolttolenkkejä" treeniin mukaan. Olen siis käynyt crossaamassa suht matalalla sykkeellä sekä käynyt kävelylenkeillä. Pitää selkeästi jatkaa samaa linjaa ja jaksaa syödä vähärasvaista ruokaa, kuten kanaa, vihanneksia, salaatteja sekä maitorahkaa. Täytyy myös tunnustaa että tässä 3 viikon aikana olen myös syönyt sipsejä, pizzaa, karkkia sekä suklaata. Ihan älyttömiä määriä niitä en ole syönyt mutta kuitenkin. Pieni määrä ei siis venettä kaada :)

Ruokavaliossani pyrin noudattamaan seuraavaa kaavaa: rasvaa gramma per painokilo, proteiineja 2,5 x rasvaton massa (= n. 123g/päivä) ja lopun energian tulisi sitten tulla hiilihydraateista. Treenipäivinä voi sitten syödä hitusen enemmän proteiinia kun energian tarvekin on suurempi. Hiilareita ei siis tässä tarvitse täysin vältellä, mutta kun olen pitänyt ruokapäiväkirjaa My Fitness Palissa, kovinkaan paljoa niitä ei voi kuitenkaan syödä, jottei energiaa tule liikaa.

2 kommenttia:

  1. varmaan tosi inspiroivaa saada tämmösia tuloksia itsestään. hyvin tsempattu! itse en käy vaalla ollenkaan kuin kerran parissa viikossa jos olen äidin luona (mulla ei tahallaan ole vaaka kotona) ja joka kerta kuin käynkin sitten äidin luona vaalla niin se näyttää tismalleen sama kuin parisen viikkoa aikasemmin mutta kuitenkin huomaan miten vyön menee kireemmälle ja vaatteet löysemmäks. On se vaan muistettava että lihakset painaa enemmän kuin rasva! ja hyvä niin, lihakset on seksikkäät :) (kunhan sitä ei oo likaa,- siis ei bodari meininkiä ;) )

    http://bettinaw.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo liika on aina liikaa ;) Täytyy kyllä ehdottomasti luopua tosta vaakaperinteestä. Noh ehkä joku onnellinen päivä :) Parhaat tulokset kyllä näkee peilistä ja kehonkoostumusmittauksessa. Valitettavasti myös usein omalle muutoksellekin tulee sokeaksi, myös siihen toiseen eli huonompaan suuntaan.

      Poista