keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Rinta-, ojentaja- sekä olkapäätreeni

Kävin eilen ystäväni Suvin kanssa pitkästä aikaa yhdessä salilla. Vaikka yleensä treenaan mielelläni myös yksin, on penkkipäivinä kiva olla salilla kaverin kanssa, kun saa varmistajan. Omatkin sarjani ovat sen verran raskaat, että tehdäkseni ne varmasti kunnolla ja kokonaan loppuun, varmistaja on välttämätön. Eilen Suvikin sai tehtyä penkissä uudet ennätyksensä ja tänään suuntammekin Suvin suureksi iloksi Power-tunnille.

Tässä kuitenkin kuvamateriaalia eilisestä treeneistä. Saliohjelmistanihan tämä on ohjelma numero 3 ja enemmän tietoa itse ohjelmasta löydät täältä.

Penkkipunnerrus käsipainoilla
Penkkipunnerrus kuuluu omaan ohjelmaani tuplana. Ensin tehdään penkkipunnerus tangolla itse perinteisessä penkissä ja sen jälkeen vielä vinopenkissä käsipainoilla. Aiemmin nämä liikkeet kuuluivat eri päivinä ohjelmaani ja nyt peräkkäisinä liikkeinä polte rintalihaksissa on taattu. Sarjoja tässä tulee yhteensä jopa 9, joten jos ei tunnu missään, jotain on tehty väärin. Liike ottaa siis rintalihaksiin.

Flyers-laite
Flyers oli itselleni täysin uusi tuttavuus. Tämäkin liike ottaa rintalihaksiin, mutta hieman eri kohtaan kuin penkkipunnerrus. Tätä voi tehdä myös ristikkäistaljassa, mutta eilen kaikki taljat olivat jatkuvasti varattuina, joten päädyimme tähän vaihtoehtoon. Tärkeintä tässä liikkeessä on olla huijaamatta käyttämällä olkapäitä samalla kun vedät käsiä yhteen. Liike kun kuuluisi tehdä ja tuntua rintalihaksissa.

Pystysoutu tangolla

Vipunostot sivuille
Nämä kaksi liikettä tehdään supersettinä eli heti kun pystysoutu on loppunut, napataan käsipainot käsiin ja aletaan pumpata. Pystysoutua tehdään ensin 15 toistoa, jonka jälkeen vielä 15 toistoa heti perään käsipainoilla. Kyllä viimeisissä sarjoissa irvistys on melkoinen. Kyseinen liike ottaa olkapäihin ja olenkin aivan hullaantunut tähän settiin. Vipunostot ovat kuuluneet aiemminkin ohjelmaani ja onhan noihin olkapäihin hieman muotoa kyllä tullutkin.

Ojentajat taljassa tangolla
Ojentajat ovat myöskin yksi lempparilihasryhmäni jota tykkään treenata salilla. Ennen saliharjoittelun aloittamista ojentajista ei näkynyt pilkahdustakaan, mutta nykyään sen jo huomaa tuolta käsivarsista. Tässäkin liikkeessä on tärkeää olla huijaamatta, jotta liike tulisi tehtyä oikein ja rasitus olisi oikeanlainen. Huijaaminen tässä liikkeessä tapahtuisi niin että antaisit käsiesi nousta kyynerpäistä. Tärkeää on siis pitää kyynerpäät paikoillaan tuossa missä ne ovat ja tehdä liike oikeasti vain ojentajilla.

Monet naiset sanovat usein etteivät halua treenata käsiä, jottei heistä tule miehen näköisiä. Ensinnäkään lihakset eivät vain hetkessä pamahda isoiksi, vaan sitä varten täytyy tehdä ihan älyttömästi duunia. Koska omatkaan lihakset eivät juuri näy niin selkeästi, minäkään en ole tarpeeksi duunia tehnyt. Tavoitteena minulla ei kuitenkaan olekaan tulla järkyttäväksi muskelimieheksi vaan haluan vain pitää kokonaisuudessaan kropan hyvässä kunnossa sekä säilyttää lihastasapainon. Tankotanssissakaan ylimääräinen voima ei ole myöskään pahitteeksi.

2 kommenttia:

  1. Ojentajat on salilla "aina niin kiva" liike tehdä. Seuraavan päivän tuska vaan on jotain ihan sanoinkuvaamatonta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi se tuska on sen arvoista eikö niin :) Itellä kyllä yks pahimmista on hauikset ja maastaveto. Tänäänkin treenattiin selkä PT:n kanssa ja voipi olla että huomenna tuntuu :D Tehtiin kaiken lisäks vielä ihan uutta selkäliikettä ja käytettiin sellasia lihaksia mitä en oo aiemmin varmaan liiemmin käyttänyt, jaiks!

      Poista