maanantai 22. syyskuuta 2014

Training for Warriors - kohti karjuntaa

Noniin, nyt on palattu Oulusta ja on aika palata normaaliin elämään. Mun piti ehtiä tehdä tästäkin postaus jo aiemmin, mutta en sitten ole ehtinyt juuri kotona oleilemaan. Olin viime viikon torstaina TFW Helsingin salilla kokeilemassa itselleni täysin uutta treenimetodia. Kyseessä oli Samsungin järjestämä treenitapahtuma bloggaajille, johon sain suureksi ilokseni osallistua. Tapahtumassa myös promottiin Samsungin uusinta jääkaappia ja täytyy myöntää, olen ihastunut. Harmi vain ettei meidän vuokra-asuntoon mahdu tämä saati kyseinen laite ei millään sovi budjettiimme tällä hetkellä. Sitten kun se kuuluisa someday koittaa, tämä menee ehdottomasti harkintaan. Kyseessä on siis jääkaappi, missä on tavallaan tuplaovi. Kun normaalisti jääkaappi aukeaa, oveen mahtuu tavaraa ja jääkaapin sisään, mutta tässä se ovi osa on erikseen lokeroituna. Voit joko avata kaapin "perinteiseen tyyliin" tai pelkästään niin, että pääset käsiksi "oven" tavaroihin. Oli muuten huomattavasti näppärämpi ja tilavampi näin.Sitten itse niihin treeneihin. Kyseessä oli siis äärimmäisen tiukka HIIT-treeni, jossa liikkeet suoritettiin pattereissa mahdollisimman nopeasti, mutta mahdollisimman puhtaalla tekniikalla. Monestihan treenatessa täysin oikea tekniikka unohtuu nopean suorituksen tieltä, joten nyt kiinnitin tähän itsekin erityistä huomiota.

Treenit alkoivat kuitenkin tarinalla sekä muutamalla huutoharjoituksella, jotta jää treenien suhteen saatiin rikottua. Tulevat treenit jännittivät ihan mielettömästi ja näin suomalaiselle treeneissä karjuminen ja kaikkensa antaminen muiden läsnäollessa on vähän vierasta hommaa. Treenien edetessä kuitenkin kaikenlainen ujostelu kaikkosi ja uskalsin antaa itsestäni enemmän kuin koskaan.


Alkulämmittelyissä hypimme perinteisiä x-hyppyjä sekä harjoittelimme myös täsmällisiä toistomääriä. Kun pyydetään kymmentä toistoa niin silloin tehdään kymmenen, ei yhdeksän tai yksitoista. Pääsimme myös hyppimään rataa kuin kanit sekä töpöttelemään kuin pienet karhut. Näistä liikkeistä olisi pitänyt saada kyllä video, sen verran hauskaa hommaa tämä oli. Opetinkin jo minikarhun tänään PT-kaverilleni Miialle.
Varsinaisissa treeneissä tehtiin 2 patteria, joissa molemmissa oli 3 käytännössä samaa liikettä. Ensimmäisen patterin liikkeet tehtiin 3 kertaa läpi pareittain toisen valmentaessa ja toisen tehdessä. Toisessa patterissa liikkeet tehtiin vuorottain molempien tehdessä 3 kierrosta. Omaksi parikseni sain ihanan Emman, jonka valvovan silmän alla kyllä sai tehdä todellakin täysiä. Setti kesti yhteensä 55 minuuttia lämmitelyineen ja treenien aikana paloi 469 kaloria vaikka osa ajasta otettiin vähän rennommin, mutta silloin kun tehtiin niin myös tehtiin. Sykkeet kävivät maksimissaan 181:ssä ja kyllä keuhkot oli koetuksella. Omat rajani alkaa tulla vastaan aina sykkeen ylittäessä 172 ja ajoittain kun siellä sykealueella liikuttiin pitkiäkin aikoja, sai tosissaan pitää huolen ettei taju lähde.

Vika setti, paras setti
#hallussa

Treenien jälkeen saimme tosiaan tutustua niin jääkaappiin kuin ihmeellisten smoothieiden maailmaan. Puhumassa meillä oli Jaakko Halmetoja ja sainkin monta hyvää vinkkiä terveellisten smoothieiden tekoon. Vähän aika sitten en ollut vielä ravinnon enkä smoothieiden suuri ystävä, mutta nyttemmin olen oppinut ymmärtämään molempia. Toistaiseksi olen pysytellyt vielä suht perinteisissä rahka-hedelmä-smoothieissa, mutta ehkä myöhemmin opin myös "hifistelemään" näiden suhteen.

Kiitos vielä Samsungille tapahtuman järkkäämisestä ja kaikille mukana olleille ihanasta treeniseurasta! Tulipahan tutustuttua taas moniin uusiin tyyppeihin ja kotimatkallakin tuli koettua yksi antoisimmista keskusteluista vähään aikaan. Silloin tuli mm. keskusteltua siitä, miten tärkeää on ymmärtää omaa kroppaansa treenaamisessa (itselleni nyt Bikinichallengella sekä Janinalla ennen bodyfitness-kisoja) sekä ymmärtää terveellisen ruokavalion merkitys ja se, ettei mikään dieetti kaadu muutaman gramman ruokamäärien heittoihin eikä treenien väliin jättämiseen jos ei ihan oikeasti huvita tai kykene. Tärkeintä on mennä oman fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin ehdoilla asiassa kuin asiassa eikä pingottaminen auta asioihin.

Oletteko te käyneet testaamassa Training for Warriorsia?

2 kommenttia:

  1. Vitsi toi näyttää ja kuulostaa ihan huippu kivalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kivaa, kandee käydä kokeilee :) Vähän vaihtelua treeniin ja saa vähän uutta näkökulmaakin!

      Poista