keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Väriestejuoksu @ Serena 13/9/2014

Viime lauantaina oli edessä yksi odotetuimmista treeneistä tähän vuoteen, nimittäin väriestejuoksu Serenassa. Kyseessä on samanlainen hupijuoksutapahtuma kuin talvella Snowrunit. Matka oli sama 5 kilometriä ja esteetkin olivat samoja kuin talvella. Matkan varrelle oli ripoteltu 2 hurjaa nousua Serenan rinteitä pitkin sekä näitä kiipeilyesteliukumäkiä.

1534908_710392779039382_7928496846693334789_o

Porukkana meitä oli juoksemassa 3 tytön hurja tsemppiryhmä alkuperäisen viiden suhteen kun osa tuli kipeäksi juuri ennen juoksuja. Taso meidän kesken oli suht tasainen, mutta itselläni oli kuitenkin heikoin juoksukunto. Sen siitä saa kun treenaa kyllä aerobista, mutta ei vaivaudu juoksemaan. Yksin juokseminen on vaan niin tuhottoman tylsää hommaa, etten sitä mielelläni tee. Mäet oli kyllä se ehottomasti pahin osuus ja niissä sykkeet nousikin yli 180. Muutoin kyllä kunto kesti ja paljon ohiteltiinkin porukkaa juoksun aikana.

10708758_1525263867709007_4850898567452057658_o

image

Aikaa meillä meni juoksuun 33 minuuttia, joka on mielestäni tosi hyvä aika ottaen huomioon reitin joka juostiin. Pitkät mäkinousut ei kyllä ole mistään helpoimmasta päästä vaikka syke ehtiikin vähän tasoittua tasaisilla osuuksilla. Siinä kyllä sai olla kovassa kunnossa jos ei kuuma matkan varrella tullut. Kuten kuvista näkee, säätkin suosivat meitä syyskuusta huolimatta.

Tapahtuma oli kokonaisuudessaan tosi onnistunut ja kaikki pelasi omasta mielestäni tosi hyvin. Ruuhkaa ei yllätykseksi ollut ja eräät ihanat juoksijatytöt lahjoittivat meille koko päivän pysäköintilippunsa parin valokuvan ottamisen hinnalla. Tosi hyväntuulinen tapahtuma siis ja aion ehdottomasti osallistua näille ensikin vuonna. Helmikuussa Vantaalla järjestettäisiin Manic Run, jonka voisi myös pistää harkintaan. Toinen harkinnan arvoinen juttu olisi ensi vuoden Tough Viking mikäli sellainen järjestetään. Ensin täytyy kyllä varmistaa, että jaksan edes juosta moisen matkan eli 10 kilometriä. Noh, siinä sitten tavoitteita ensi vuodelle!

image
Nämä tytöt kiittää ja kuittaa!

Oliko täällä muita, jotka osallistuivat juoksuun ja jos osallistuitte niin mitä piditte?

4 kommenttia:

 1. Mun mielestä toi on ideana hauska, mutta mä en kyllä tykkää yhtään tosta "väri"-osuudesta :D Mitä ideaa siinä on :D Oonko tyhmä kun en ymmärrä? Voisin juosta ton estejuoksuna, mutta en haluis mitään epämääräisiä värejä päälleni..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Must noi värit oli just ihanat ja lopuks vielä heiteltiin noita toistemme päälle innoissaan :D Ainoo vaan et toi väri maistu tosi pahalle, maissijauhoa kun oli. Talvella oli tosiaan samat esteet ilman väriaineita, ehkä sun kandee osallistua sille tai mutajuoksuun? :D

   Poista
 2. Mua olisi kiinnostanut samainen tapahtuma, mutta roller derby -treenit à 3 h ko. päivänä ja seuraavana päivänä elämäni ensimmäinen puolimaraton eli no can do :D Mutta todella kova tulos, että lähes 10 km/h estejuoksussa, onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten kyllä ymmärtää, että jäi väliin! :D Ite en kyllä varmaan ikinä jaksais juosta puolimaratonia kun se kymppikin on tosiaan kokeilematta. Nyt kun ton ääneen sanoit niin onhan toi kyllä ihan passeli aika kieltämättä! :) Kiitos vain herätyksestä!

   Poista