maanantai 15. syyskuuta 2014

Bikinichallenge: Kehonkoostumusmittaus

Tänään olisi maanantaimittauksen aika, mutta tällä kertaa saadaankin vähän parempaa materiaalia. Kävin nimittäin keskiviikkona pitkästä aikaa kehonkoostumusmittauksessa ja edellisestä aikaa oli siis melkein minuutilleen 5 viikkoa. Tämän aikanahan olen ehtinyt bikinidieettiä noudattaa 5 viikkoa, joten nyt näin tässäkin muodossa mitä siellä kropassa on tapahtunut.


Lähtöpainohan mittauksessa oli 6.8 iltapäiväpainona 64,3kg kun virallisena aloituspäivänä 4.8 paino oli 65,5kg. Vaihtelu selittynee parin päivän hiilarittomuutena sekä normaalilla painon vaihtelulla. Se mitä tässä haluan itse erityisesti tarkkailla, on tuo rasvan määrä, joka on siis kiloissa ollut 16,3kg ja prosenteissa 25,3%.  

Mitään tarkkaa pudotusmääräähän en ole asettanut, vaan annan peilin kertoa sen milloin riittää. Dieettihän kestää 10 viikkoa ja kaikella todennäköisyydellä minun pitäisi saavuttaa hyvä lopputulos. Jos alan käymään jostain syystä liian laihaksi, loppuu sitten dieettailutkin jo siihen. Enää siis 4 viikkoa jäljellä. 

Kuvista tosiaan näette miten about rasvat, nesteet ja lihakset on mun kropassa sijoittunut. Täysin tarkkahan tämä ei ole, mutta antaa kyllä hyvän suunnan kunhan muistaa aina vertailla samalla laitteella otettuja tuloksia keskenään. Tässä näkyykin sitten viime viikon keskiviikkona 10.9 otettu kehonkoostumusmittaus ja sen lukemat. Kuten näette, rasvaa on sulanut huikeat 2,8kg 5 viikon aikana ja prosenteissakin ollaan menty kivasti alaspäin. Tähän tosin vaikuttaa kehossa olevan nesteen määrä eli jos joisin vaikka litran vettä ennen testiä, saisin heti pienemmän rasvaprosentin.

Mitä tästä mittauksesta voidaan myös huomata, paino itsessään ei ole laskenut 2,8 kiloa, joten suunta on todellakin oikea. Lihasmassaa on tullut lisää samalla kun rasvaa on kadonnut kropasta. Kehon nestemäärä on hieman korkeampi tässä mittauksessa kuin aiemmassa, mutta rasvan määrä kiloissa kiinnostaa itseäni tosiaan eniten.

Koska lihasmassaa on tullut lisää, perusaineenvaihduntakin on kasvanut hieman ja kivasti tuo rasvaprosentti alkaa lähennellä sitä 20%, mikä voisi olla hyvä tavoite itselleni. Ilahduttavaa on myös, että eniten rasvaa on hävinnyt keskivartalosta eli juurikin pahimmilta ongelma-alueiltani.


Seuraava kehonkoostumusmittaus otetaan varmaan parin viikon päästä toivottavasti, jolloin vielä on 3 viikkoa aikaa miettiä korjaavia toimenpiteitä dieetin suhteen. Kevennetty viikko on nyt siis takana ja on taas aika palata 5 lihaskunnon sekä 3 aerobisen pariin. Tällä hetkellä olo on aika väsynyt hiilarivähennyksistä johtuen, mutta näistä jo saavutetuista tuloksista inspiroituneena jaksan kyllä tsempata loppuun asti.

2 kommenttia:

 1. Olisin itse erittäin kiinnostunut kroppani koostumuksesta, missähän tuollaisen mittauksen voisi teettää? En asu samassa kaupungissa kuin sinä, mutta ajattelin, että olisiko yleisiä vinkkejä, mitkä tahot tuollaisia mittauksia järjestää?

  Huikea kehitys! Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä yhtään missäpäin asut, mutta ainakin ketjujen saleilla (sats, fressi, elixia) on juurikin tämä Tanita tai sitten InBody-kehonkoostumusmittaus. Pienemmilläkin saleilla toki voi olla, mutta näiltä luulisi ainakin löytyvän. http://www.inbody.fi/mittauspaikat/ Täältä voit myös selata InBodyja paikkakunnittain, tää on meinaan se paras tapa tsekata mistä juuri sut on tehty :)

   Kiitos, tsemppi jatkuu vielä 4 viikkoa! :)

   Poista