lauantai 16. marraskuuta 2013

"You will pass out before you die"

Tämä lause luki Porvoon Crossfit salin seinällä ja silloin ymmärsin että nyt on tosi kyseessä. Olin siis tänään elämäni ensimmäisen kerran Crossfitissä. Lajin kuluu lihasvoima- , kestävyys- , nopeus- ja notkeusharjotteita. Tunnilla käytetään levypainoja, kahvakuulia, soutulaiteitta etc. Myös nyrkkeilykehää ja tatamia käytetään hyväksi.

Tunti alkoi lämmittelyllä joka oli myös liikkuvuusharjoittelua. Siinä tehtiin karhunkävelyä, rapukävelyä, tiikerikävelyä , askelkyykkyjä, niitä tehtiin eteenpäin ja taaksepäin. Näiden jälkeen alkoi jo hiki puskea sillä nämä vaativat kunnon keskittymistä. Liikkuvuudesta siirryttiin boxihyppelyihin ja kahvakuulan heilautteluun.  Boxeja oli eri korkuisia, 30-60 cm ja sitten siinä hypeltiin tasajalkaa boxin päälle. Crossfitissä oikea suoritus tekniikka on kaiken perusta.  Kun siihen keskittyy, välttää loukkaantumiset ja treeni on myös silloin huomattavasti tehokkaampaa.

Kun treeniä oli kulunut jonkin aikaa, alkoi se aivan sairaan rankka osuus, AMRAP ( As Many Rounds As Possible ). Aikaa oli 10 minuuttia ja siinä piti tehdä niin monta kierrosta kuin mahdollista ja yhteen kierrokseen kuului: 10x boxihyppyjä, 6x yleisliike, 10x kahvakuulan heilautus ja 10x situppia. Kyseisen 10 minuutin aikana kävi luovuttaminen mielessä, mutta Crossfit salilla ei luovuteta. suorituksen jälkeen meinasin pökertyä, mutta olin voittanut itseni! Siitä siirryttiin tatamille avaamaan lihaksia rumble rollerin avulla. Kivuliasta, mutta rentouttavaa. 

Joka päivällä on oma WODi (workout of the day) jossa keskitytään eri osa alueisiin. Treeni voi olla AHAP:  (As Heavy As Possible), jolloin treenataan mahdollimman painvilla painoilla.For quality jolloin fokus on puhtaassa suoritus tekniikassa tai For Time, silloin tehdään suorituksia aikaa vastaan.

Rakastuin lajiin ja takaan sen että palaan sen pariin pian!! Mitä kokemuksia teillä on crossfitistä? 



   

  

   

    

2 kommenttia:

  1. Huuuh! Tuo kuulostaa samalla pelottavalta ja niin upealta. :) Kyllä minäkin vielä uskallan joku päivä.

    VastaaPoista
  2. Itsekin päätin viime viikolla, että tässä joulutohinoiden jälkeen menen! :) vielä en ole kertaakaan käynyt, mutta laji kiinnostaa kovasti.

    VastaaPoista