torstai 28. marraskuuta 2013

Treeni Personal Trainerin kanssa

Tänään ei ollutkaan aivan tavallinen salipäivä vaan koin yhden hirveimmistä rääkeistä ikinä. Tästä saan syyttää vain itseäni, sillä vieläpä maksoin tästä rääkistä n. 70 euroa. Pettynyt en todellakaan ole ja satsaisin saman summan uudestaan itseeni koska vain. Tänään oli siis aika antautua Personal Trainerini Ronin treeneille ja pyörtyminen ei ollut kaukana.

Aikaa oli varattuna tunti tehokkaaseen tekemiseen ja sitä se todella oli. Aloitimme "kevyesti" vatsalihas-patterilla, johon kuului 4 liikettä, joita toistettiin 3 kierrosta.

- Vasaraheilautus tangolla 20kg
- Vatsarutistus 15x
- Sormet varpaisiin-rutistus 15x
- "pyöräily" 30x

Nämä kaikki siis putkeen ja ainoastaan lyhyt juomatauko sallittiin välissä. Sykkeet eivät vielä tässä nousseet niin korkeiksi (vain 150) ja pahempaa oli vielä tulossa.

Seuraavaksi siirryttiin TRX-narujen pariin punnertamaan sekä treenaamaan rintalihaksia. Punnerrettaessa sekä rintalihaksissa toistettiin kaksi erilaista sarjaa tyylillä:

- 6 punnerrusta, 6sekunnin pito alhaalla punnerrusasennossa, 5 punnerrusta, 5 sekunnin pito alhaalla, 4 punnerrusta, 4 sekunnin pito jne. siihen asti kunnes punnerruksia ei ollut enää jäljellä. Sama setti siis rintalihasten kanssa.

Toinen sarja meni muutoin samalla tyylillä, mutta punnerruksia tehtiin aina 5 ja sen jälkeen 5 sekunnin pito. Tämä toistettiin yhteensä 4 kertaa eli yht. 20 punnerrusta ja 20 sec pitoa saatiin plakkariin.

Käsien tapporääkin jälkeen pääsin melko viimeisillä voimillani koittamaan ylätaljaa, jossa treenattiin olkapäitä. Rohkeasti ensin tiskiin lyötiin 40 kg painoa, mutta hyvä että sain kädet edes nostettua ilmaan. Painot laskettiin suosiolla 30 kiloon ja tällä toistettiin 2 x 10 toistoa taaksepäin nojaten.

Viimeinen patteri keskittyi selkä- ja jalkalihaksiin. Sarjaan kuului 4 liikettä, joita toistettiin nousevasti 4 kierrosta. Sarjaan kuului:

- maljakyykky 16kg
- kahvakuulan heilautus 16kg
- hauiskääntö ja pystypunnerrus käsipainoilla yhdistettynä 6kg/käsi
- kyykky yhdistettynä hyppyyn kahvakuulan kanssa 16kg

Ensimmäisellä kierroksella toistoja tehtiin 7 per liike ja taukoa väliin suotiin 30 sekuntia. Toisella kierroksella toistoja oli 8 ja väsymystä alkoi selkeästi olla havaittavissa. Taukoa oli taas luvassa 30 sekuntia ja seuraavalla kierroksella toistot nostettiin yhdeksään per liike. Kaikki liikkeet tehtiin siis sarjassa putkeen ja sykkeet kohosivat jo tässä patterissa yli 170:nen. Viimeiseen sarjaan lähdettäessä näkökenttä hieman sumeni, mutta 60 sekunnin tauon aikana sain kerättyä itseni ja sain puristettua itsestäni irti viimeisen 10 toiston sarjan.

Näistä kaikista liikkeistä minun olisi hyvä lisätä normaalin saliohjelmani väliin vielä, jotta lihaksille saataisiin vielä enemmän ärsykettä ja lihasmassaa saataisiin kasvatettua. Jos olisin tämän setin itsekseni vetänyt salilla, voin sanoa ettei ihan näin treenattu fiilis varmasti olisi. Vaikka olenkin aika kova tsemppaamaan itseäni äärimmäisiin suorituksiin, on se aina eri kun joku kannustaa vieressä sekä auttaa viimeisissä pakkotoistoissa. Veikkailin jo ennen treeniä, että huomenna tuskin kynä pysyy kädessä ja treenien kuittaaminen nimmarilla oli melko haastava teko. Nyt kuitenkin fiilis on mitä loistavin ja jälleen kerran olen ylittänyt itseni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti